Jos saatte otsikon mukaista virheviestiä Maventa Connectorin lokiin aina laskupakettien lähetyksen yhteydessä eli esim.:

23.2.2016 10:28:24,Error,[xxxxxx...] Virhe lähetettäessä tiedostoa finvoice_2016-02-23_xxxxx.xml: Toiminto aikakatkaistiin
On syynä, että lähettämänne laskuaineisto on niin suuri, että vakio 6 minuutin lähetyaika ei riitä tiedoston käsittelemiseksi. Ongelma ratkaisu on, että arvoa nostetaan esim. kymmeneen minuuttiin.

Huom! Olettaen, että vaikka saatte kyseistä virhettä niin laskut ilmestyvät yrityksen Maventa tilille. Jos saatte virhettä ja laskut eivät tule läpi Maventaan niin tämä ei ole ensisijainen ratkaisu. Huom!

Aikakatkaisu arvon nostaminen:

• Varmistakaa, että asennettuna on uusin Maventa Connectorin versio: 1.2.5876, uusimman voi ladata täältä: https://maventa.fi/kayttoonotto/connector/
  • Kun uusin verio on asennettuna niin mahdollistakaa Windowsista, että näette piilotetut kansiot.
  • Tämän jälkeen avatkaa C:\ asema tai se asema jonne Windows on asennettu
  • Avatkaa piilotettu ProgramData kansio
  • Avatkaa Maventa Connector kansio
  • Avatkaa config tiedosto esim. Notepad ohjelmalla
  • ja lisätkää tiedoston Language tai LastUser tiedon alle tämä rivi <ClientTimeout value="900000" />
    esim. tiedoston sisältö voi näyttää tältä:

<xml>
      <LastEnv value="TESTING" />
      <LastApiKey value="a0ac795b-d9ad-4155-a3a1-41d2131cd750" />
      <Language value="en" />
      <LastUser value="demo@maventa.com" />
      <ClientTimeout value="900000" />

Kyseessä on millisekuntia eli tuo arvo asettaa timeout ajaksi 15 min. Tuo on ehkä hieman turhan pitkä koska vakiona tämä arvo on 6min. Eli siihen voisi ensiksi kokeilla 10min joka on siis 600000 millisekuntia

• Tämän jälkeen tallentakaa muutokset ja sulkekaa tiedosto.
  • Nyt käynnistäkää Connector uudelleen.
  • Seuraavan kerran pakettia yritetään lähettää maksimissaan 10min tai minkä arvon ikinä valitsitte.

Muista ottaa varmuuskopio esim. koko kansiosta, muutokset asetustiedostoihin tehdään omalla vastuulla. Kun timeout arvoa on kasvatettu niin pitää ottaa huomioon, että pakettien lähetyskanava on auki pidempään ja prosessi on siis päällä ainakin tuon 10minuuttia per paketti.