Virheviesti kokonaisuudessaan:

Lasku on jäänyt virheeseen vastaanottajan operaattorilla, operaattorin virheviesti: "Osoitetiedot SOAP -kehyksellä ja MessageTransmissionDetails -elementissä eivät täsmää" Tässä on yleensä ongelmana se, että laskulla olevassa SOAP kehyksessä ei ole samat tiedot kuin mitä MessageTransmissionDetails kentässä (heti SOAP kehyksen jälkeen aineistolla). Taloushallinto ohjelmistossanne voitte määritellä lähetykseen yrityksen tunnuksen tms. ja kun laitatte tunnukseksi yrityksen y-tunnuksen, tulee tämä tieto MessageTransmissionDetails elementtiin. Tällöin tieto ei vastaa SOAP kehyksessä olevaa tietoa, sillä SOAP kehykseen tulee aina lähettäjän OVT-tunnus. Tilanteen saa korjattua niin, että korjaatte lähetyksen tunnuksen taloushallinto ohjelmistossanne laittamalla siihen yrityksen OVT-tunnuksen.

Useimmiten tämä virheviesti aiheutuu juurikin ylläolevasta syystä, eli SOAP-kehyksellä olevat tiedot eivät täsmää MessageTransmissionDetails -elementissä oleviin tietoihin.

Kun lasku lähetetään Maventalta eteenpäin, lisätään sille SOAP-kehys, joka voi näyttää esimerkiksi tältä:

<eb:From>
<eb:PartyId>003711111111</eb:PartyId>
<eb:Role>Sender</eb:Role>
</eb:From>
<eb:From>
<eb:PartyId>DABAFIHH</eb:PartyId>
<eb:Role>Intermediator</eb:Role>
</eb:From>
<eb:To>
<eb:PartyId>FI2222222222222222</eb:PartyId>
<eb:Role>Receiver</eb:Role>
</eb:To>
<eb:To>
<eb:PartyId>NDEAFIHH</eb:PartyId>
<eb:Role>Intermediator</eb:Role>
</eb:To>

Alkuperäisen laskuaineiston MessageTransmissionDetails voisi taas näyttää tältä:

<MessageTransmissionDetails>
<MessageSenderDetails>
<FromIdentifier>1111111-1</FromIdentifier>
<FromIntermediator>DABAFIHH</FromIntermediator>
</MessageSenderDetails>
<MessageReceiverDetails>
<ToIdentifier>FI2222222222222222</ToIdentifier>
<ToIntermediator>NDEAFIHH</ToIntermediator>
</MessageReceiverDetails>
</MessageTransmissionDetails>

Tällöin <eb:PartyId>003711111111</eb:PartyId> ja <FromIdentifier>1111111-1</FromIdentifier> eivät täsmää, sillä SOAP kehykseen tulee aina lähettäjän OVT-tunnus. Virheviestinkin mukaisesti tilanteen saa korjattua niin, että korjaat lähetyksen tunnuksen taloushallinto-ohjelmistossasi laittamalla siihen yrityksen OVT-tunnuksen.

On myös mahdollista että, että välittäjätunnuksen <FromIntermediator> kentässä lukee <FromIntermediator>Maventa</FromIntermediator> kun taas SOAP:lla lukee <FromIntermediator>DABAFIHH</FromIntermediator>. Molemmissa kohdissa pitää olla sama DABAFIHH-tieto.

Jos et ole varma mihin tieto tulisi muuttaa, sinun tulisi pyytää taloushallinto-ohjelmasi asiakaspalvelulta apua jotta saatte heidän ohjelmassaan ongelman korjattua.
Taloushallinto-ohjelmia joissa laskut luodaan ja vastaanotetaan on niin monia ettei meillä ole tietoa niistä eikä pääsyä niihin. Tiedon korjaamisen jälkeen lasku tulisi lähettää uudelleen.