Laskun vastaanottaja saa sähköpostiviestin, jossa näkyvät laskun lähettäjän tiedot ja laskun eräpäivä. Viestissä olevaa linkkiä klikkaamalla vastaanottaja siirtyy näkymään jossa pyydetään salasanaa. Syötettyään salasanan hän pääsee katsomaan laskun tietoja, lataamaan laskun koneellensa haluamassaan muodossa (PDF tai XML) ja tarvittaessa ilmiantamaan laskun.

Jos sähköpostilaskujen asetuksissa on määritelty lähetystavaksi hyväksy/hylkää-valinta, näkyvät nämä vaihtoehdot laskulla. Laskun hyväksymisen jälkeen vastaanottaja pääsee näkemään laskun maksutiedot sekä lataamaan laskun koneellensa haluamassaan muodossa (PDF tai XML).

Sähköpostilaskun noutaminen ei vaadi sisäänkirjautumista tai Maventa-tiliä.

Lisää tietoa sähköpostilaskusta löydät täältä.