Laskut -näkymässä voit tarkastella saapuneita ja lähetettyjä laskuja.

Hae laskua

Voit hakea ostolaskuja (Saapuneet -välilehti) ja yrityksesi lähettämiä myyntilaskuja (Lähetetyt -välilehti).
Käytössäsi on haku, sekä laajennettu haku. Laajennetusta hausta löydät seuraavat hakutoiminnot:

HakuehtoVapaatekstikenttä, täytä esim. asiakkaan tai yrityksen nimi tähän
LaskunumeroYksi laskunumero kerrallaan
LaskutuspäiväLaskun laskutuspäivä
LuontiaikaAika jolloin lasku on saapunut Maventaan
EräpäiväLaskun eräpäivä
Laskun tilaLähetetty
Maksettu
Hyväksytty
Hylätty
Odottaa lähetystä
Virhe
JärjestäVoit listata laskut laskevaan tai nousevaan järjestykseen luontiajan, laskutuspäivän, eräpäivän tai laskunumeron perusteella

Hakuehtojen syöttämisen jälkeen klikkaa Hae

Saapuneet

Näet laskun perustiedot klikkaamalla laskunumeron vieressä olevaa sinistä nuolta. Laskun perustietoja ovat laskun, lähettäjän ja vastaanottajan tiedot, sekä laskun sisältö. Saapuneet laskut ovat aluksi esikatselu-tilassa, joka antaa mahdollisuuden tarkistaa laskun tiedot, mutta ei vielä näytä maksua varten tarvittavia pankkitietoja. Kun lasku on tarkistettu, se tulee Hyväksyä, Hylätä tai Ilmiantaa. Kun olet hyväksynyt laskun, voit valita alasvetovalikosta halutun tiedostomuodon ja tallentaa alkuperäisen laskun koneellesi Lataa lasku -painikkeesta.

Valitse Hylkää mikäli laskussa on jokin virhe, jonka haluatte laskuttajan korjaavan. Esiin tulevaan viestilaatikkoon voitte jättää viestin laskuttajalle virheistä. Mikäli olet sitä mieltä, että lasku on asiaton tai huijauslasku, paina Ilmianna.

Huom! Mikäli noudat laskut suoraan johonkin taloushallinto-ohjelmaan, laskuja ei tule käydä erikseen hyväksymässä Maventa-tililtä. Laskun noudosta suoraan Maventa-tililtä seuraa uusi vastaanottokulu.

Lähetetyt

Näet laskun perustiedot klikkaamalla laskunumeron vieressä olevaa sinistä nuolta. Laskun perustietoja ovat laskun, lähettäjän ja vastaanottajan tiedot sekä laskun sisältö. Laskun tietojen alapuolella on laskun tapahtumat, josta voit tarkistaa esimerkiksi laskun lähetys ajankohdan, tai mahdollisen virheviestin mikäli lasku on jäänyt virhetilaan.

Voit ladata lähettämäsi laskun laskukuvan PDF-muodossa Nouda PDF-lasku -painikkeesta ja kuitata laskun maksetuksi, kun olet saanut suorituksen laskusta Kuittaa maksetuksi -painikkeesta.

Mikäli lähettämäsi lasku on virhetilassa, voit lähettää laskun uudelleen Lähetä lasku uudelleen -kohdasta, jolloin lasku lähetetään samaan osoitteeseen uudelleen. Mahdollisuutena on myös reitittää virheessä olevan lasku uudelleen kohdasta Reititä lasku uudelleen, jolloin voit valita halutun reititystavan (verkkolasku, sähköposti, tulostuspalvelu) ja osoitteen.

Työkalut

Vasemmassa navigointipalkissa näet seuraavat valinnat:

Lähetä perintään

• täältä voit lähettää erääntyneet laskut perintään
  • lisää tietoa täällä

Vie laskuja

• voit tallentaa haluamasi laskut PDF-, Finvoice- tai muussa XML-muodossa

Testaa XML laskudata

• voit testata laskumateriaalisi yhteensopivuuden Maventan kanssa
  • toiminto tukee useita laskuja samassa XML-tiedostossa
  • klikkaa Choose file > valitse XML-tiedosto > klikkaa Lähetä

Lähetä XML lasku

• voit lähettää täällä luomiasi XML laskuja
  • ennen lähetystä saat esikatselun laskun tiedoista ja viestin mahdollisista virheistä
  • hyväksy lähetys 'Lähetä lasku' -painikkeesta
  • huomioi, että laskuja joissa on liitetiedostoja, ei voida lähettää tämän sivun kautta