Laskut -näkymässä voit tarkastella saapuneita, lähetettyjä ja noutamattomia laskuja.

Hae laskua

Voit hakea ostolaskuja (Saapuneet -välilehti), yrityksesi lähettämiä myyntilaskuja (Lähetetyt -välilehti) tai saapuneita laskuja joita yrityksesi tulisi käsitellä (Noutamattomat laskut -välilehti).

Käytössäsi on haku sekä laajennettu haku. Laajennetusta hausta löydät seuraavat hakutoiminnot:

HakuehtoVapaatekstikenttä, täytä esim. asiakkaan tai yrityksen nimi tähän
LaskunumeroYksi laskunumero kerrallaan
LaskutuspäiväLaskun laskutuspäivä
LuontiaikaAika jolloin lasku on saapunut Maventaan
EräpäiväLaskun eräpäivä
Laskun tilaLähetetty
Maksettu
Hyväksytty
Hylätty
Odottaa lähetystä
Virhe
JärjestäVoit listata laskut laskevaan tai nousevaan järjestykseen luontiajan, laskutuspäivän, eräpäivän tai laskunumeron perusteella

Hakuehtojen syöttämisen jälkeen klikkaa Hae

Saapuneet

Näet aina laskun tiedot klikkaamalla Näytä lasku. Laskun perustietoja ovat laskun, lähettäjän ja vastaanottajan tiedot sekä laskun sisältö. Saapuneet laskut ovat aluksi esikatselutilassa, joka antaa mahdollisuuden tarkistaa laskun tiedot, mutta ei vielä näytä maksua varten tarvittavia pankkitietoja. Kun lasku on tarkistettu, se tulee Hyväksyä, Hylätä tai Ilmiantaa. Kun olet hyväksynyt laskun, voit valita useasta eri muodosta haluamäsi ja tallentaa laskun (Lataa lasku).

Valitse Hylkää mikäli laskussa on jokin virhe, jonka haluatte laskuttajan korjaavan. Esiin tulevaan viestilaatikkoon voitte jättää viestin laskuttajalle virheistä. Mikäli olet sitä mieltä, että lasku on asiaton tai huijauslasku, paina Ilmianna.

Huom! Mikäli noudat laskut suoraan johonkin taloushallintaohjelmaan, laskuja ei tule käydä erikseen hyväksymässä Maventa-tililtä. Laskun noudosta suoraan Maventa-tililtä seuraa uusi vastaanottokulu.

Lähetetyt

Näet aina laskun tiedot klikkaamalla Näytä lasku. Laskun perustietoja ovat laskun, lähettäjän ja vastaanottajan tiedot sekä laskun sisältö. Laskun tietojen ala puolella on laskun tapahtumat, josta voit tarkistaa esimerkiksi laskun lähetys ajankohdan tai mahdollisen virheviestin, mikäli lasku on virhetilassa.

Voit ladata lähettämäsi laskun laskukuvan PDF-muodossa (Nouda PDF-lasku) ja kuitata laskun maksetuksi, kun olet saanut suorituksen laskusta (Kuittaa maksetuksi). Mikäli lähettämäsi lasku on virhetilassa, voit lähettää laskun uudelleen (Lähetä lasku uudelleen), jolloin lasku lähetetään samaan osoitteeseen uudelleen tai reitittää virheessä olevan lasku uudeelleen (Reititä lasku uudelleen), jolloin voit valita halutun reititystavan (verkkolasku, sähköposti, tulostuspalvelu) ja osoitteen.

Noutamattomat laskut

Noutamattomat laskut ovat laskuja, joita ei vielä ole käsitelty. Laskut tulisi noutaa joko taloushallinto-ohjelman avulla tai käsin käyttöliittymästä.

Työkalut

Vasemmassa navigointipalkissa näet seuraavat valinnat:

Lähetä perintään

• Täältä voit lähettää erääntyneet laskut perintään
  • Lisää tietoa täällä

Vie laskuja

• voit tallentaa haluamasi laskut PDF-, Finvoice- tai muussa XML-muodossa

Testaa XML laskudata

• voit testata laskumateriaalisi yhteensopivuuden Maventan kanssa
  • toiminto tukee useita laskuja samassa XML-tiedostossa
  • klikkaa Selaa > valitse XML-tiedosto > klikkaa Lähetä

Lähetä XML lasku

• voit lähettää täällä luomiasi XML laskuja
  • ennen lähetystä saat esikatselun laskun tiedoista ja viestin mahdollisista virheistä
  • hyväksy lähetys painamalla nappia 'Lähetä lasku'
  • huomioi, että laskuja joissa on liitetiedostoja ei voida lähettää tämän sivun kautta