Ennen Maventan käyttöönottoa sinun tulee määritellä yrityksesi tilin asetukset.

Lisäksi Maventan selainversion kautta rekisteröidyille yrityksille vaaditaan valtuutus vahvaa tunnistautumista käyttäen (Askel 3: Yrityksen valtuutus.)

Valtuutuksella avataan sekä yrityksen verkkolaskutoiminnot, että pankkiverkkoyhteys joka mahdollistaa laskujen lähetyksen ja vastaanoton pankkiverkon kautta.

Kun rekisteröidyllä yrityksellä kirjaudutaan palveluun ensimmäistä kertaa, aukeaa näkymä jossa täytetään yrityksen perusasetukset:

1. vaihe: Postiosoite

Täytä yrityksen osoitetiedot

2. vaihe: Yleisasetukset

Täytä yrityksen sähköpostiosoite (Company email) sekä laskutussähköposti (Invoice email). Lähetämme ilmoitukset saapuneista ostolaskuista laskutussähköpostiin. Mikäli laskutussähköpostia ei erikseen määritellä, lähetetään ilmoitukset saapuneista laskusta yrityksen sähköpostiosoitteen. Voit myös estää ilmoitukset saapuneista laskuista.

Aktivoi tulostuspalvelu, mikäli haluat ottaa tulostuspalvelun paperilaskuille käyttöön. Valitse myös kirjeluokka: economy tai priority.

3: Yrityksen valtuutus:

Muiden tietojen täyttämisen jälkeen vahvaan tunnistautumiseen siirrytään kohdasta:

1. Anna allekirjoittajan sähköpostisoite ja valitse "Lähetä".

Tässä kohdassa syötetään allekirjoittajan sähköpostiosoite, johon allekirjoituskutsu lähetetään. Allekirjoittajalla tulee olla oikeus edustaa yritystä verkkolaskutusasioissa. Lähettämisen jälkeen näkymässä näkyy osoite johon viesti on lähetetty, sekä linkki josta osoitteen pääsee tarvittaessa korjaamaan.

2. Yritystili aktivoidaan kun olemme saaneet vahvistuksen Visma Sign:ilta.

Kun allekirjoitus on tehty ja olemme saaneet vahvistuksen Visma Signilta, voit klikata "Jatka tilille"-nappia, jolloin sinut siirretään tilillesi.

Jos Visma Sign vahvistus ei ole tullut vielä läpi tai se on epäonnistunut, saat klikatessa virheviestin joka ilmoittaa että tunnistautuminen tulee suorittaa loppuun ennen tilille siirtymistä.
Mikäli allekirjoittaja et ole sinä itse, voit kutsun lähettämisen jälkeen myös poistua palvelusta. Lähetämme sinulle sähköpostin kun allekirjoitus on suoritettu loppuun, ja voit tämän jälkeen palata suorittamaan ohjatun käyttöönoton loppuun.

Löydät tarkemmat ohjeet sähköiseen allekirjoitukseen Visma Signissa täältä.

4. vaihe: Verkkolaskujen vastaanotto

Jatkettuasi tilille, valitse haluatko vastaanottaa verkkolaskuja Maventa-tilillesi:

Samalla voit päättää haluatko rekisteröityä PEPPOL-vastaanottajaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit vastaanottaa sähköisiä laskuja kaikilta PEPPOL verkon kautta laskuja lähettäviltä yrityksiltä. Rekisteröityminen on maksuton, ja laskujen vastaanotto tavallisen hinnaston mukainen.