Sisällysluettelo:

Yrityksen tiedot

Nimi

Voit tarvittaessa muuttaa yrityksesi nimen.

Y-tunnus

Yrityksesi y-tunnus (annettu rekisteröitymisen yhteydessä). Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jos y-tunnuksesi muuttuu.

EDI/OVT tunnus

Yrityksesi verkkolaskuosoite.

Yrityksen sähköposti

Yrityksen yleinen yhteysosoite joka näkyy myös laskujen tiedoissa.

Laskutussähköposti

Osoite johon ilmoitus saapuvasta laskusta lähetetään. Jos laskutusosoitetta ei ole määritetty, lähetetään ilmoitus yrityksen yleiseen sähköpostiosoitteeseen.

Ilmoita ostolaskuista sähköpostiin

Jos et halua ilmoituksia saapuneista ostolaskuista, poista ruksi ja tallenna asetukset.

Yhteyshenkilö, sähköpostiosoite, puhelinnumero

Yhteyshenkilöä ja sähköpostiosoitetta käytetään Maventan asiakkaille sähköpostitse lähetettävässä verkkolaskun saapumisilmoituksessa.

Kotisivu

Täytä yrityksesi kotisivun osoite tähän jos haluat sen näkyvän laskulla.

Sähköpostimuistutusten väli (päivää)

Valitse kuinka monen päivän välein haluat lähettää muistutusviestin asiakkaalle joka ei ole noutanut sähköposti-ilmoituksella välitettyä laskua. Laita tähän nolla, jos et halua lähettää muistutuksia lainkaan.

Sähköpostiraportit

Valitse haluatko vastaanottaa lyhyitä sähköpostiraportteja Maventa-tilisi laskumääristä.

Raporttisähköpostiosoitteet

Lisää sähköpostiraporttien vastaanottajat tähän (pilkulla eroteltuna.)

Visma Duetto perintäpalvelu aktivoitu

Kun Visma Duetto perintäpalvelu on aktivoitu näet Laskut-osiossa vaihtoehdon Lähetä perintään, josta voit lähettää laskuja perittäväksi tai huomautettavaksi. Lisää tietoa täällä.

Sisäisen vastaanoton reititys PEPPOL-verkon kauttaValitse jos haluat vastaanottaa Maventa-verkon sisäisiä laskuja PEPPOL-verkon kautta. Toiminto muuntaa sisäisen verkon kautta saapuvat laskut EHF / PEPPOL BIS - muotoon, ja ne reititetään PEPPOL-verkon kautta ja validoidaan sen sääntöjen mukaisesti.
Aseta lasku pitoon kun useita vastaanottajia

Lasku asetetaan pitoon, mikäli vastaanottajan y-tunnuksella löytyy useita vastaanottajia. Saat samalla myös ilmoituksen pitoon asetetusta laskusta ja voit määritellä lähetyksen tiedot uudelleen.

Älä salli saman laskunumeron käyttöäKun tämä on valittuna, saat virheviestin jos yrität lähettää laskun olemassaolevalla numerolla. Toiminto estää laskun lähetyksen samalla laskunumerolla viikon ajan ensimmäisen laskun lähetyksestä.
Estä kaikki sähköpostiviestit

Tällä valinnalla voit estää sähköposti-ilmoitusten lähetyksen yrityksen sähköpostiin.

Vastaanota Finvoice versiota 2

Valitse, mikäli vastanotat Finvoicea ja haluat noutaa versiota 2.0 tai uudempia. Huom! Tarkista ensin, että taloushallinto-ohjelmistosi tukee uutta Finvoice versiota.

Automaattinen verkkolaskutuksen ohjeistussivu

Suosittelemme että tämä asetus on kytketty päälle jos käytätte Maventaa paperilaskujen lähetykseen. Kun asetus on päällä, jokaisen tulostetun laskun mukaan tulostetaan automaattisesti ohjeistussivu, joka kertoo miten asiakkaanne voi jatkossa ottaa laskuja vastaan verkkolaskuina. Ohjeistussivu on maksuton.

Klikkaa muutosten jälkeen sivun alalaidassa olevaa Päivitä -painiketta.

Laskutustiedot

Laskutustiedot -sivulla voit muuttaa laskutusosoitettasi, eli määrittää, miten haluat että Maventa laskuttaa sinua Maventan palveluiden käytöstä. Vaihtoehtoina ovat Maventa-tili, sähköposti, postiosoite tai verkkolasku muulle kuin Maventa tilille. Lisää tietoa täällä.

Laskujen lähettäminen

Täällä voit muuttaa asetuksia koskien laskujen lähetystä. Sivulta löydät seuraavat asetukset:

Tulostuspalvelu käytössä

Ota tulostuspalvelu käyttöön tai pois käytöstä. Lisää tietoa täällä.

Tulostuspalvelun kirjeluokkaValitse, haluatko käyttää Economy vai Priority -kirjeluokkaa. Ulkomaille paperilaskut menevät aina Priority -luokassa.
Virheilmoitusten sähköpostiosoitteetVoit lisätä yhden tai useamman (eroteltuna pilkulla) sähköpostiosoitteen jonne sähköposti-ilmoitus lähetetään mikäli laskun lähetys epäonnistuu.
Lähetä virheilmoitus myös laskun luoneelle käyttäjälle?Valitse, mikäli sähköpostiviestejä lähetysvirheistä lähetetään myös laskun luoneelle käyttäjälle.
Lähetä kaikki sähköpostilaskut PDF-liitteelläTällä valinnalla kaikkiin sähköpostilaskuihin liitetään laskukuva PDF-muodossa sekä mahdolliset muut liitteet. Huomoithan, että sähköpostiin liitettyjen tiedostojen yhteenlaskettu koko tulee olla alle 5 megatavua. Jos laskukuva tai liiteet ovat suurempia, pyydetään vastaanottajaa noutamaan liitteet esilläpitopalvelusta. Lähettäjä ei saa ilmoitusta sähköpostilaskun toimituksesta eikä myöskään mikäli lasku menee virhetilaan, jos vastaanottajan sähköpostilaatikko on täynnä tai vastaanottajan sähköposti on merkannut sähköpostin roskapostiksi.
Lähetä kaikki sähköpostilaskut PDF latauslinkillä

Tämä valinta tarkoittaa että sähköpostilasku sisältää linkin, josta vastaanottaja pääsee lataamaan laskun Maventan palvelusta, sen sijaan että sähköpostiviestissä olisi PDF liitteenä. Kun vastaanottaja klikkaa linkkiä ja avaa laskun, niin lähettäjä saa ilmoituksen sähköpostiinsa. Lasku ei mene virhetilaan jos vastaanottajan sähköpostilaatikko on täynnä, tai jos vastaanottajan sähköposti on merkannut sähköpostin roskapostiksi.

Älä lähetä laskua sähköpostillaTämä valinta poistaa sähköpostireitityksen kokonaan ja laskut, joita ei voi reitittää sähköisesti, joutuvat virhetilaan. Mikäli tulostuspalvelu on päälle kytkettynä, laskuja ei laiteta virhetilaan vaan lähetetään tulostuspalveluu.
Lähetä kaikki sähköpostilaskut hyväksy/hylkää valinnallaTällä valinnalla vastaanottajan täytyy hyväksyä lasku nähdäkseen laskun maksutiedot. Vastaanottaja voi myös hylätä laskun ja jättää viestin laskun hylkäämisen syystä laskun lähettäjälle. Kun laskun tila muuttuu, esimerkiksi vastaanottaja hyväksyy laskun, lähettäjä saa tästä sähköposti-ilmoituksen ja vastaavasti laskun tila Maventa-tilillä päivittyy.

Klikkaa muutosten jälkeen sivun alalaidassa olevaa Päivitä -painiketta.

Laskujen vastaanotto

Tällä sivulla voit nähdä yrityksesi verkkolaskuosoitten laskujen vastaanottoa varten. Voit myös valita haluatko vastaanottaa laskuja Maventan kautta muuttamalla valintaa kohdassa Vastaanota laskuja. Klikkaa muutosten jälkeen sivun alalaidassa olevaa Tallenna -painiketta.

Postiosoite

Täällä pääset tarkistamaan rekisteröityessä ilmoitetun postiosoitteen sekä ja tarpeen tullen myös päivittämään yrityksen osoitetiedot.

Klikkaamalla postiosoitteen maan nimeä voit muokata osoitetta tai poistaa sen kokonaan.

Klikkaa muutosten jälkeen sivun alalaidassa olevaa Päivitä -painiketta.

Pankkitilit

Pankkitili-asetuksista voit lisätä yrityksen pankitilitiedot Maventa-tilille. Tilillä voi olla tallennettuna useampi tilinumero ja yksi tilinumeroista voi olla oletustilinumero. Uuden tilinumeron saat lisättyä klikkaamalla Lisää pankkitili. Tilinumeroa voi muokata klikkaamalla pankin nimeä. Klikkaa muutosten jälkeen sivun alalaidassa olevaa Päivitä -painiketta. Sinun ei tarvitse lisätä pankkitilejä Maventaan, mikäli laskutusohjelmasi tukee pankkitilitietojen siirtoa.

Käyttäjät

Käyttäjät -osiossa näet listan yrityksen käyttäjistä. Osiosta voit myös tarkastaa yrityksen käyttäjien nimi- ja puhelinnumerotietoja, poistaa käyttäjän tai lisätä uuden käyttäjän tilille. Tilillä tulee kuitenkin aina olla yksi ylläpitäjä.

Käyttäjän rooli voi olla joko Käyttäjä (user) tai Ylläpitäjä (admin). Roolien ainoa ero on se, että admin-käyttäjä näkee myös yrityksen asetukset ja pääsee muuttamaan niitä. Normaalit käyttäjät näkevät esimerkiksi lähetetyt ja vastaanotetut laskut, ja voivat tarkastella raportteja.