Uuden 2FA-sisäänkirjautumisen sekä tiukentuvien tietoturvavaatimusten myötä useampi henkilö ei voi enää jatkossa käyttää samaa geneeristä yhteiskäyttäjää Maventan käyttöliittymään kirjautumiseen.

Maventan käyttöliittymän kautta kirjautuessa jatkossa jokaisella käyttäjällä tulee olla oma henkilökohtainen tunnus, sekä omalle tietokoneelle tai puhelimelle asennettava käyttäjäkohtainen autentikaattorisovellus. Geneerisen yhteiskäyttäjän voi kuitenkin edelleen antaa olla Maventa-tilillä, jolloin yhteiskäyttäjiä voidaan käyttää kuten ennenkin esim. tilin linkittämisessä ohjelmistoon API-avaimen avulla. Tällöin uudet käyttäjätunnukset lisätään vain Maventa-tileille sen rinnalle.

Mikäli haluatte rekisteröidä uuden yrityksen Maventaan, suosittelemme teitä tekemään sen oman käyttäjänne alta, jonka jälkeen teidän on mahdollista lisätä tilille haluamanne geneerinen käyttäjä sekä muita käyttäjiä. Tällöin linkityksen ohjelmistoon voi tehdä minkä tahansa käyttäjän API-avainta käyttäen.

Jos yritykselläsi on käytössä käyttäjätunnus jota käyttää useampi henkilö, ja..

..käyttäjä on yhdellä yritystilillä toimi näin:

Yksi henkilö voi edelleen käyttää yhteistunnusta Maventaan kirjautumiseen asennettuaan itselleen autentikaattori-sovelluksen. Määrittämällä tälle tunnukselle kaksivaiheisen vahvistuksen ja kirjautumalla sillä sisään voi yrityksen tilille/tileille lisätä uudet käyttäjätunnukset.

1. Siirry Maventan kirjautumiseen ja aloita kirjautuminen yhteistunnuksella seuraavien ohjeiden mukaisesti: Ohje uuteen sisäänkirjautumiseen

2. Kirjauduttuasi tilille sisään, lisää halutut uudet käyttäjätunnukset tilille/tileille kohdasta Asetukset -> Yrityksen asetukset -> Käyttäjät -> Lisää käyttäjä.

3. Lisäyksestä lähtee käyttäjälle ilmoitus aktivointilinkillä, jota klikattuaan käyttäjä aktivoituu ja käyttäjä voi siirtyä Maventan kirjautumiseen
määrittämään itselleen kaksivaiheisen vahvistuksen.

..käyttäjä on useille yritystileillä toimi näin:

Mikäli yritykselläsi on käytössä yhteiskäyttäjä eikä kirjautuminen enää onnistu uuden 2FA-kirjautumisen myötä, voit kirjautua geneerisellä käyttäjällä sisään, ja lisätä uusia käyttäjiä usealle tai esim. kaikille hallinnoimisillesi tileille kohdasta:

Asetukset -> Yrityksen asetukset -> Käyttäjät -> Lisää käyttäjä > Lisää yrityksiä.

Tässä näkymässä näet listauksen yrityksistä, joihin sinulla on ADMIN-oikeudet. Voit valita, lisäätkö uudelle käyttäjälle ADMIN tai USER-tason käyttöoikeuden. Jos haluat antaa ADMIN-oikeudet uudelle käyttäjälle kaikkiin sinun hallinnoimiisi tileihin, valitse  "Kaikki Admin" ja sitten luo uusi käyttäjä painamalla "Luo". Uusi käyttäjä voi olla jo rekisteröitynyt Maventaan ja mikäli ei ole, hänelle tulee sähköpostiin ilmoitus sähköpostiin aktivointilinkillä, jota klikattuaan käyttäjä aktivoituu ja käyttäjä voi siirtyä Maventan kirjautumiseen määrittämään itselleen kaksivaiheisen vahvistuksen.

Huom! Mikäli käyttäjä on ottanut 2FA-tunnistautumisen käyttöön, käyttäjä voi käydä lisäämässä uusia laitteita, tai vaihtamassa tunnistautumisen syötettävän turvakoodin sijasta esim. tekstiviestinä puhelimeen, voi käyttäjä muuttaa asetuksia kohdasta: Omat Asetukset > Vaihda Salasana > Voit muokata salasanaasi ja kaksivaiheista kirjautumistasi täältä. Linkki ohjaa Connect-tunnuksen asetussivulle, jossa voi hallita käyttäjätunnustasi ja päivittää salasanan, turvakoodin tai vaihtaa kaksivaiheisen tunnistautumisen tapaa.