Mikäli sinulla on kysymyksiä koskien palkkakuittia, tai esimerkiksi palkanmaksua, olethan yhteydessä suoraan työnantajaasi joka luo ja lähettää palkkalaskelmat.Tietoturvasyistä emme pääse näkemään palkkalaskelmia tuessamme.

Jos työnantajallasi on käytössä Maventan verkkopalkkapalvelu, sinulla on mahdollisuus saada palkkalaskelmasi verkkopalkkapalvelun kautta. Verkkopalkkapalvelu eli sähköinen palkkalaskelma tarjoaa omat palkkatietosi nähtäväksi, mikäli käytössäsi on henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Maventa toimii ainoastaan verkkopalkkalaskelmien välittäjänä, eli työnantajien luomat laskelmat siirtyvät eteenpäin palkansaajille palvelumme kautta. Palkansaaja näkee Maventa verkkopalkkalaskelman kirjautumalla omaan verkkopankkiinsa henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan.

Palkkalaskelmia säilytetään palvelussa 7 vuoden ajan. Jos haluat säilyttää laskelmiasi pidempään, voit tallentaa tai tulostaa ne itsellesi. Jos saat ilmoituksen: ”Ei palkkalaskelmia”, niin varmista ensin, että olet kirjautunut verkkopankkiin henkilökohtaisilla tunnuksillasi.

Tuetut selaimet

Maventa Verkkopalkka on verkkopalvelu, jota käytetään internet-selaimella. Selaimen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä palvelun toimivuus on varmistettu ainoastaan yleisimmillä sekä uusimmilla selaimilla. Mikäli kohtaat ongelmia palvelun käytössä, suosittelemme että kokeilet palvelua jollakin muulla selaimella.

Maventa verkkopalkan tukemat selaimet:
Google Chrome (uusin versio) - Windows, Apple macOS, Apple iOS, Android
Apple Safari (uusin versio), Apple macOS, Apple iOS
Microsoft Edge (uusin versio) - Windows
Mozilla Firefox (uusin versio) - Windows, Apple macOS

Tietoturvasyistä olemme estäneet vanhentuneiden SSLv3, TLS 1.0 ja TLS 1.1 suojausprotokollien käytön palvelussamme. Nykyisellään sivusto sekä ohjelmistorajapinta tukevat ainoastaan TLS 1.2 salausprotokollia.

Palkkalaskelmat

Jos työnantajasi on vahvistanut että he lähettävät laskelmat Maventa Verkkopalkan kautta, laskelman tulisi löytyä sinulta omasta nettipankistasi. Tarkka kohta riippuu pankista, mutta yleensä verkkopankista löytyy Verkkopalkka tai Palkkatiedot niminen osio, josta palkkalaskelmat löytyvät. Verkkopalkka-näkymässä tulee valita palkkalaskelman toimittajaksi MaventaViimeisimmän tiedon mukaan tuo löytyy pankeittain seuraavista kohdista:

• Aktia Pankki: Tilit ja maksaminen - Verkkopalkka - Valitse Maventa
  • Danske Bank: Arkistot ja verkkopalkka - Siirry verkkopalkkapalveluun - Valitse Maventa
  • Handelsbanken: Lisäpalvelut - Verkkopalkka - Valitse Maventa
  • Nordea: Päivittäiset raha-asiat - Tilit - Verkkopalkka - Valitse Maventa
  • OP: Henkilöasiakkaat - Tilit ja kortit - Palkkatiedot - Valitse Maventa
  • POP Pankit: Lisäpalvelut - Verkkopalkka - Valitse Maventa
  • S-Pankki: Tilit - Verkkopalkka - Valitse Maventa
  • Säästöpankit: Lisäpalvelut - Verkkopalkka - Valitse Maventa
  • Ålandsbanken: Pankkisi - Palkkalaskelma - Valitse Maventa

Avaa laskelman sisältö klikkaamalla laskelmaa. Laskelma suljetaan oikean yläkulman rastista. Verkkopalkkapalvelusta voi laittaa myös viestin palkkatoimistoosi, mikäli työnantajasi on sallinut tämän. Valitse Palkkalaskelmanäkymässä Sähköposti palkanmaksajalle. Voit katsella palkkalaskelmaasi modernilla tyylillä tai perinteisellä tyylillä. Kyseessä on vain ulkoasullinen ero, tietosisältö on molemmissa sama.

Palkkalaskelman tallennus ja tulostus

Valitse palkkalaskelma-näkymästä Tulosta. Palkkalaskelma avautuu uuteen erilliseen selainikkunaan. Tämän jälkeen voit tulostaa ja tallentaa laskelman käyttäen selaimen omia tulostus- ja tallennustoimintoja.

Palkkalaskelman poistaminen

Voit myös poistaa yksittäisen palkkalaskelman verkkopalkkapalvelustasi. Avaa laskelma klikkaamalla laskelmaa, ja valitse sitten vasemmasta yläkulmasta Poista. Huomioithan, ettei poistettua laskelmaa voi enää palauttaa.

Palvelun kieli

Palvelun kielen voit vaihtaa Viimeisimmät palkkalaskelmasi -sivun oikean yläkulman painikkeista Suomeksi / På svenska / In English. Tällöin palvelun toimintojen kieli muuttuu. Palkkalaskelman kielisyyttä palvelussa ei voi muuttaa. Jos haluat vaihtaa palkkalaskelman kielen, ole yhteydessä palkanmaksajaasi.

Uloskirjautuminen

Uloskirjautuminen tapahtuu Viimeisimmät palkkalaskelmasi -sivun oikean yläkulman painikkeesta Kirjaudu ulos.