Mikäli ohjelmistollasi ei ole suoraa integraatiota Maventaan, eikä ohjelmistosta aiota rakentaa suoraa integraatiota, tulisi laskutusohjelman Maventaan linkitykseen käyttää silloin Maventa Connectoria.

Edellytyksenä Connectorin käyttöönotolle on se, että yrityksellä on Maventa-tili, ja laskutusohjelma pystyy luomaan xml-aineistoa jossain Maventan hyväksymistä formaateissa ja tallentamaan laskut paikallisesti Connectorille määriteltyyn OUT-kansioon.

Connector ladataan joko paikallisesti koneelle tai palvelimelle, ja Connectoriin kirjaudutaan sisään Maventan käyttäjätunnuksella.
Myyntilaskuille luodaan OUT-kansio, johon laskutusohjelmassa luodut laskut siirretään.
Connectorissa määritellään sitten valvottavaksi lähetyskansioksi tuo OUT-kansio, jolloin Connector valvoo tuota kansiota ja siirtää sinne siirretyt laskut yrityksen Maventa-tilille. Maventa siirtää sitten laskut siitä eteenpäin.

Ostolaskuille on suurinpiirtein samanlainen prosessi, eli laskuille määritellään IN-kansio, johon Connector tuo Maventasta saapuneet laskut vastaanottoajastimeen määritellyn aikavälin mukaisesti.

Laskutusohjelma voi sitten noutaa saapuneet laskut kyseisestä kansiosta.Laskun kuvan ja mahdollisten muiden liitteiden lähetys onnistuu myös Connectorin kautta:
Voinko lähettää laskun mukana liitetiedostoja Connectorin avulla?

Automaattilähetyksessä lasku pakataan zip-tiedostoon ja tallennetaan normaalisti Out-kansioon.
Pakatussa zip-tiedostossa .xml-tiedosto on itse lasku, samalla nimellä oleva .pdf on laskun kuva ja kaikki muut tiedostot liitteitä.
Eli zip-tiedoston sisältö voisi olla esim: lasku1001.xml, lasku1001.pdf, liite1.pdf

Vastaanoton osalta liitteiden välitys onnistuu myös, ja pdf-liitteet saapuvat laskun kanssa Connectorin IN-kansioon.

Täältä löydät vielä lisätietoa saapuvien laskujen tiedostoista:

Noudettujen laskujen tiedostonimet ja liitteiden käsittely

Mikäli käyttöön otetaan Connector, Connectorin lokia tulisi seurata säännöllisesti lokivälilehdeltä.
Lokiin ilmestyvät muun muassa virheilmoitukset niissä tapauksissa kun lasku ei siirry onnistuneesti Connectorista Maventaan.

Koska Connector on paikallisesti asennettava ohjelmisto, ei Maventasta lähde ilmoituksia mikäli laskut jäävät virheeseen jo Connectorissa. Ilmoitukset voi kuitenkin itse asettaa Microsoft Event Viewer-ohjelmalla: Miten saada ilmoitus Maventa Connectorin lokin virheistä sähköpostiin?