Sähköpostilla lähetetään usein laskuja PDF-liitetiedostoina. PDF on tarkoitettu visuaaliseen esittämiseen, ei sähköiseen tiedonsiirtoon. Ostolaskujärjestelmä ei kykene lukemaan laskun tietoja PDF-tiedostosta, joten tästä näkökulmasta sähköpostilasku ei ole sähköinen lasku. Sähköpostitse toimitettava lasku on kuitenkin mahdollista muokata sähköiseen muotoon skannauspalvelun avulla. Lisää skannauspalvelusta löydät tukisivustoltamme täältä.

Sähköinen lasku on kuitenkin laaja käsite ja voi kattaa käsitteenä esimerkiksi EDI-laskut, sähköpostilaskut, skannatut laskut ja XML-laskut.

Lisää tietoa sähköpostilaskuista täällä: Miltä sähköpostitse lähetetty lasku näyttää?