FKL:n sivuilta löytyvällä laskuttajailmoitusten teko-ohjelmalla (https://laskuttajailmoitus.finanssiala.fi/) voit muodostaa laskuttajailmoituksia(Add, Change, Delete) ja lähettää ne pankkeihin Maventan käyttöliittymästä. Laskuttajailmoitusten teko-ohjelma muodostaa eri pankeille menevät laskuttajailmoitukset yhteen koontitiedostoon. Voit lähettää tämän tiedoston sellaisenaan käyttöliittymästä, jolloin Maventa pilkkoo ilmoitukset omiksi tiedostoiksi.

Jokainen laskuttajailmoitus alkaa SOAP-kehyksellä <SOAP-ENV:Envelope> ja päättyy </FinvoiceSenderInfo> tägiin.

Huomiothan, että lähetettäessä sanomia Maventan kautta, tulee lähetysosoitteen olla aina 0037-alkuinen OVT-tunnuksesi, ja operaattorikoodi on jakajapankkimme DABAFIHH.  Sanomilla tulee olla myös yksilöllinen MessageId arvo (ilmoituksen tunniste).

Välittäjä pankilta sanomat siirtyvät 1-4 arkipäivän aikana kohde pankkeihin. Pankeilta ei tule enää tässä kohtaa erillistä kuittausta, mutta jos sanoma päätyy jostain syystä virheeseen, asetetaan kyseinen SI-sanoma virhetilaan.

Huomioithan, että mahdolliset virhetilanteet sopimuksissa voivat näkyä vasta viikonkin kuluttua lähetyksestä.

Lähettääksesi laskuttajailmoituksia, kirjaudu Maventa-tilillesi ja valitse Kuluttajalaskutus valikosta 'Lähetys'. Valitse haluttu sanoma ja klikkaa Lähetä. Huomaa, että Kuluttajalaskutus valikko näkyy vain, jos pankkiverkkoyhteys on avattu.

Mikäli saat herjan Duplicate messageID sanoman lähetyksen yhteydessä, yrität lähettää sanomaa jo olemassa olevalla messageID:llä (Ilmoituksen tunniste). MessageID:n tulee olla aina uniikki, joten tieto tulee muuttaa aineistolta ennen kuin sen lähettäminen onnistuu. Onnistuneesti lähetetyt sanomat tulevat näkyviin 'Lähetetyt sanomat' näkymään.