Mikäli haluaisit testata laskujen siirtoa Connectorista Maventaan ennen varsinaisen laskutuksen aloitusta sekä nähdä miten laskut käyttäytyvät Maventassa, voit luoda testitunnukset joilla pääset testaamaan laskunsiirtoa.

1. Rekisteröi ensin Maventaan testitili täältä. Testitili on lähes identtinen Maventan normaalin ympäristön kanssa.

2. Mikäli sinulla ei ole vielä Connectoria ladattuna, voit ladata sen täältä.

Samasta ohjelmasta pääsee sekä testi- että tuotantopuolelle kirjautumisikkunan alasvetovalikosta valitsemalla, joten sitä ei tarvitse asentaa uudelleen kun laskutus aloitetaan tuotannossa. Testipuolelle kirjaudutaan Maventan testitilin tunnuksilla, ja tuotantopuolelle normaalin Maventa-tilin tunnuksilla.

Sen jälkeen kun Connectorin asetukset on määritelty testipuolella (esim. OUT-kansio jonne laskut siirretään), voit luoda testilaskuja ohjelmassasi ja siirtää ne OUT-kansioon. Connectorin automaattilähetys valvoo kansiota säännöllisin väliajoin, ja siirtää laskut Maventan testitilille.

Loki-välilehdeltä voit tarkkailla tapahtumia.

Otathan huomioon, että testiympäristön kautta lähetetyt laskut eivät lähde Maventasta eteenpäin sähköpostilaskuja lukuunottamatta. Jos sähköpostilaskujen lähetys on sallittuna Maventan testitilin asetuksista, ja laskuaineistolla on annettu sähköpostiosoite, voivat sähköpostilaskut lähteä eteenpäin oikeasti.

Käytäthän siis testilaskuilla omaa sähköpostiosoitettasi, tai estät sähköpostilaskujen lähetyksen Maventan testitilin asetuksista kohdasta Asetukset -> Laskujen lähettäminen -> Laskun lähetys sähköpostitse -> Älä lähetä laskua sähköpostilla.

Testiympäristö imitoi tapaa jolla laskut käyttäytyvät Maventassa. Testiympäristön käytössä on siis se hyöty, että näet miten laskut siirtyvät Maventaan ja miten ne käyttäytyvät siellä (laskun tapahtumista Maventa-tilillä.)

Kun kaikki näyttää toimivan testiympäristössä ongelmitta, voit rekisteröidä normaalin Maventa-tilin täältä, ja kirjautua Connectorin tuotantopuolelle näillä tunnuksilla.