FKL:n sivuilta löytyvällä laskuttajailmoitusten teko-ohjelmalla (http://laskuttajamuutos.finanssiala.fi/laskuttajailmoitus/FinvoiceSenderInfo.asp) voit muodostaa laskuttajailmoituksia ja lähettää ne pankkeihin Maventan käyttöliittymästä.

Laskuttajailmoitusten teko-ohjelma muodostaa eri pankeille menevät laskuttajailmoitukset samaan tiedostoon. Jotta laskuttajailmoitukset voi lähettää Maventan kauttaa pankille, tulee laskuttajailmoitukset pilkkoa (copy-paste) omiksi tiedostoiksi. Jokainen laskuttajailmoitus alkaa SOAP-kehyksellä <SOAP-ENV:Envelope ja päättyy </FinvoiceSenderInfo> tägiin.

Lähettääksesi laskuttajailmoituksia, kirjaudu Maventa-tilillesi ja valitse Kuluttajalaskutus valikosta 'Lähetys'. Valitse haluttu sanoma ja klikkaa Lähetä. Huomaa, että Kuluttajalaskutus valikko näkyy vain, jos pankkiverkkoyhteys on avattu.

Mikäli saat herjan Duplicate messageID sanoman lähetyksen yhteydessä, yrität lähettää sanomaa jo olemassa olevalla messageID:llä. MessageID:n tulee olla aina uniikki, joten tieto tulee muuttaa aineistolta ennen kuin sen lähettäminen onnistuu.