Maventan kautta voi lähettää verkko-, sähköposti- ja paperilaskuja. Maventa etsii automaattisesti tehokkaimman reitin vastaanottajalle.

Mikäli laskulla oleva verkkolaskuosoite puuttuu tai ei löydy Maventan reititystiedoista, Maventan järjestelmä valitsee automaattisesti vaihtoehtoisen tavan toimittaa lasku.

Ensin Maventa etsii verkkolaskuosoitetta vastaanottajalle seuraavasti:

1. Etsimällä vaihtoehtoista verkkolaskuosoitetta reititystiedoistamme laskulla olevan vastaanottajan Y-tunnuksen perusteella.
2. Jos tiedoistamme löytyy useita mahdollisia verkkolaskuosoitteita Y- tunnuksen perusteella Maventa tutkii seuraavaksi onko jokin osoitteista sellainen, jossa sekä Y-tunnus että yrityksen nimi täsmäävät tarkalleen lähettäjän ilmoittamaan vastaanottajan Y-tunnukseen ja nimeen.
3. Jos täsmää, Maventan järjestelmä lähettää laskun sinne.
4. Jos ei, tai jos ei löydy yhtään osoitetta vastaanottajalle, laskua ei voida lähettää verkkolaskuna.

Mikäli toimitus verkkolaskuna on ainoa mahdollinen/sallittu toimitustapa  (laskulle on annettu sekä OVT-tunnus että operaattoritunnus) lasku joutuu virhe-tilaan ja asiakkaalle lähtee virheviesti. Muuten laskulle etsitään vaihtoehtoinen toimitustapa, eli:

1. Sähköpostitse, mikäli vastaanottajalle on annettu sähköpostiosoite laskulla
2. Postitse, mikäli lähettäjä on ottanut tulostuspalvelun käyttöön tarvittavassa laajuudessa (Suomi / EU / maailmanlaajuinen) ja vastaanottajalle löytyy kaikki tarvittavat osoitetiedot laskulla (katuosoite, postinumero, -toimipaikka, maa)Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.