Verkkolaskuosoite on laskuttajan tai vastaanottajan osoite, jonka avulla verkkolaskut välitetään. Se on verkkolaskun osoite siinä missä postiosoite on perinteisen paperilaskun osoite. Asiakkaan verkkolaskuosoitteen voi tarkistaa verkkolaskuosoitteistosta

Usein verkkolaskuosoitteella tarkoitetaan samaa kuin OVT-tunnuksella, joka laajassa määritelmässään kattaa verkkolaskuosoitteen, sekä OVT-tunnuksen että operaattoritunnuksen.


Verkkolaskuoperaattori on sähköisen laskun välittäjä ja se taho, joka ottaa vastaan laskutusohjelmassa luodut laskut ja välittää ne edelleen vastaanottajalle. Verkkolaskuoperaattori on ikään kuin verkkolaskutuksesi erillinen postitoimisto, joka lähettää ja ottaa vastaan verkkolaskut puolestasi.


Voit käydä hakemassa verkkolaskuoperaattorillesi saapuneet laskut taloushallinto-ohjelmaasi käsiteltäväksi samaan tapaan, kuin postitoimistosta voi hakea yrityksen postilokeroon tulleet laskut. Verkkolaskupalveluita tarjoavat paitsi siihen erikoistuneet verkkolaskuoperaattorit, myös kaikki suomalaiset pankit. Pankkien muodostamaa verkkolaskuverkkoa kutsutaan yleisesti pankkiverkoksi.

Operaattoritunnus on osa verkkolaskuosoitetta ja sen perusteella lasku ohjataan oikealle verkkolaskuoperaattorille.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.