Maventan rekisteröityneille käyttäjille muodostuu Maventan käyttöönotossa automaattisesti verkkolaskuosoite, joka välittyy yleiseen verkkolaskuosoitteistoon, eli Verkkolaskuosoite.fi palveluun. Maventan kautta palveluun siirtyy yrityksen nimi, y-tunnus ja verkkolaskuosoite. Maventan käyttäjän on mahdollista muokata Maventan käyttöliittymän asetuksien kautta ainoastaan yrityksen nimitietoa, joka siirtyy automaattisesti verkkolaskuosoitteistoon. Tiedon päivitys siirtyy palveluun seuraavan yön aikana.

Mikäli yritys on rekisteröitynyt myös PEPPOL verkoston käyttäjäksi, näkyy tämä osoite erillisenä rivinä palvelussa.

Verkkolaskuosoitteistossa on keskitetysti yritysten verkkolaskuosoitteet, jotka on toimitettu sinne automaattisesti suoraan verkkolaskun palveluntarjoajien (verkkolaskun välittäjien) järjestelmistä.

Tiedot perustuvat palveluntarjoajien ja yritysten välisiin verkkolaskujen lähetys- ja vastaanottopalveluita koskeviin asiakassuhteisiin. Verkkolaskuosoitteiston tarkoituksena on edistää verkkolaskutusta ja lisätä laskujenvälitystoiminnan laatua ajantasaisilla osoitteilla.

Osoitteiston käyttäminen on ilmaista. Verkkolaskuosoitteiden noutaminen ohjelmallisesti osoitteistosta on veloituksellista ja edellyttää käyttäjältä sopimusta.

Lisätietoja verkkolaskuosoitteistosta löytyy TIEKEn sivuilta.