Kuluttajaverkkolaskutus voidaan sulkea lähettämällä SI-sanomat (DELETE) pankkeihin. Tämän jälkeen yrityksellä ei ole enää sopimusta kuluttajaverkkolaskutuksesta pankkien kanssa eikä yritystä löydy verkkopankeista laskuttajien listalta. SI-sanomien poistaminen poistaa myös kaikki voimassa olevat vastaanottoilmoitukset (RI-sanomat). 

Jos tarve on muuttaa palveluntarjoajaa (operaattori/pankki) tai muita tietoja, olemassa olevia sopimuksia ei tarvitse poistaa, vaan tiedot voidaan muuttaa helposti lähettämällä SI-sanomat, joiden tyyppi on CHANGE.


Palveluntarjoajan vaihtuminen


Mikäli palveluntarjoaja vaihtuu, täytyy SI-sanomat lähettää CHANGE tyyppisenä vanhalta palveluntarjoajalta ja sanomissa ilmoittaa, mikä on uusi palveluntarjoaja. Näin nykyiset vastaanottoilmoitukset (RI-sanomat) saadaan siirrettyä uudelle palveluntarjoajalle, eikä kuluttajien tarvitse tehdä muutoksia. 


HUOM! Saattaa kestää muutaman pankkipäivän ennen kuin SI-sanomat saapuvat jokaiseen pankkiin, joten kannattaa varautua siihen, että mahdolliset virheviestit saapuvat muutaman päivän kuluttua sanomien lähettämisestä. Tämä tarkoittaa, että vanhaa yhteyttä ei pidä sulkea välittömästi, vaan sen sijaan kannattaa odottaa n. 5 päivää. Jos virheitä ei ole tähän mennessä tullut, voit sulkea vanhan yhteyden. 


Vanhan palveluntarjoajan RI-sanomien tiedostoja ei siirretä uudelle palveluntarjoajalle millään automaattisella tavalla. Näin olleen on varmistettava, että tiedostot on ladattu tai tiedot on tallennettu muulla tavalla.


Nykyiset tiedot:

InvoiceSenderAddress
InvoiceSenderIntermediatorAddress 

Uudet tiedot:

NewInvoiceSenderAddress
NewInvoiceSenderIntermediatorAddress 

<InvoiceSenderInformationDetails>

<InvoiceSenderAddress>003712345678</InvoiceSenderAddress>

<InvoiceSenderIntermediatorAddress>DABAFIHH</InvoiceSenderIntermediatorAddress>

<NewInvoiceSenderAddress>003787654321</NewInvoiceSenderAddress>

<NewInvoiceSenderIntermediatorAddress>NDEAFIHH</NewInvoiceSenderIntermediatorAddress>

</InvoiceSenderInformationDetails>Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.