PEPPOL (Pan European Public eProcurement On-Line) on eurooppalainen verkosto sähköisten dokumenttien välittämiseen. EU:n tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikki julkiset hankinnat voidaan hoitaa sähköisesti yhtenäisten menettelytapojen mukaisesti ja PEPPOL on tärkeä askel kohti tätä tavoitetta. Rekisteröitymällä verkostoon, voit vastaanottaa sähköisiä laskuja kaikilta PEPPOL -verkoston kautta lähettämään kykeneviltä yrityksiltä. Verkkolaskuja voi lähettää PEPPOL verkostoon ilman PEPPOL -rekisteröintiä.

Rekisteröinnin kautta tieto yrityksesi kyvystä vastaanottaa laskuja PEPPOL verkostossa lisätään myös PEPPOL Directory -palveluun. Rekisteröityminen verkostoon on maksutonta ja laskujen vastaanotto on tavallisen hinnastomme mukaista.

Kaikki PEPPOL -verkoston kautta kulkevat laskut liikkuvat PEPPOL BIS -formaatissa. Maventan asiakkaalle tämä tarkoittaa sitä, että lasku saapuu Maventaan PEPPOL BIS -formaatissa ja laskua ladatessa aineisto konvertoidaan asiakkaan tukemaan laskuformaattiin (esim. Finvoice). Jos taas lasku lähetetään PEPPOL -verkoston kautta, lasku konvertoidaan PEPPOL BIS -formaattiin.

Yrityksen PEPPOL-verkkolaskuosoite koostuu etuliitteestä ja tunnisteesta. Esimerkiksi Suomessa on käytössä yrityksillä 0037 -etuliite ja tunnistenumero on OVT-tunnus. Operaattoritunnus on aina PEPPOL. Esimerkki PEPPOL -verkkolaskuosoitteesta: 0037:003712345678 @ PEPPOL. Huomioithan, että etuliite vaihtelee eri maiden ja organisaatioiden välillä.

Lisätietoja PEPPOL hankkeesta löydät englanniksi täältä.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.