PEPPOL (Pan European Public eProcurement On-Line) on Eurooppalainen verkosto sähköisten dokumenttien välittämiseen. EU:n tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikki julkiset hankinnat voidaan hoitaa sähköisesti tarjouspyynnöistä laskutukseen yhtenäisten menettelytapojen mukaisesti ja PEPPOL on tärkeä askel kohti tätä tavoitetta. Rekisteröitymällä verkostoon, voit vastaanottaa sähköisiä laskuja kaikilta PEPPOL verkon kautta lähettämään kykeneviltä yrityksiltä. Verkkolaskuja voi lähettää PEPPOL verkostoon ilman PEPPOL-rekisteröintiä.

Rekisteröinnin kautta tieto yrityksesi kyvystä vastaanottaa laskuja PEPPOL verkostossa lisätään myös PEPPOL Directory palveluun http://directory.peppol.eu/. Rekisteröityminen on maksuton, ja laskujen vastaanotto tavallisen hinnaston mukainen.

Kaikki PEPPOL:n kautta kulkevat laskut kulkevat PEPPOL BIS -formaatissa. Maventan asiakkaalle tämä tarkoittaa sitä, että Maventaan saapuu PEPPOL BIS-formaatissa, ja asiakkaan ladatessa laskua, aineisto konvertoidaan asiakkaan käyttämään formaattiin (esim. Finvoice). Jos taas asiakas lähettää laskun PEPPOL-verkoston kautta, lasku konvertoidaan PEPPOL BIS -formaattiin.

Yrityksen PEPPOL-verkkolaskuosoite koostuu etuliitteestä ja tunnisteesta. Suomalaisten yritysten etuliite on muotoa "0037" ja tunnistenumero on OVT-tunnus. Operaattoritunnus on aina "PEPPOL".
Esimerkki PEPPOL-verkkolaskuosoitteesta: 0037:003712345678@PEPPOL.

Etuliite vaihtelee eri maiden ja organisaatioiden välillä, ja etuliitteitä ja tunnistenumeroita voi hakea tästä linkistä.

PEPPOL:iin rekisteröityneiden yritysten verkkolaskuosoitteita voi hakea PEPPOL-hakemistosta.

Lisää tietoa PEPPOL hankkeesta löydät englanniksi täältä.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.