PEPPOL (Pan European Public eProcurement On-Line) on eurooppalainen verkosto sähköisten dokumenttien välittämiseen. EU:n tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikki julkiset hankinnat voidaan hoitaa sähköisesti tarjouspyynnöistä laskutukseen yhtenäisten menettelytapojen mukaisesti ja PEPPOL on tärkeä askel kohti tätä tavoitetta. Rekisteröitymällä verkostoon, voit vastaanottaa sähköisiä laskuja kaikilta PEPPOL verkoston kautta lähettämään kykeneviltä yrityksiltä. Verkkolaskuja voi lähettää PEPPOL verkostoon ilman PEPPOL -rekisteröintiä.

Rekisteröinnin kautta tieto yrityksesi kyvystä vastaanottaa laskuja PEPPOL verkostossa lisätään myös PEPPOL Directory -palveluun. Rekisteröityminen on maksuton ja laskujen vastaanotto tavallisen hinnaston mukainen.

Kaikki PEPPOL:n kautta kulkevat laskut kulkevat PEPPOL BIS -formaatissa. Maventan asiakkaalle tämä tarkoittaa sitä, että lasku Maventaan saapuu PEPPOL BIS -formaatissa ja asiakkaan ladatessa laskua, aineisto konvertoidaan asiakkaan käyttämään laskuformaattiin (esim. Finvoice). Jos taas asiakas lähettää laskun PEPPOL -verkoston kautta, lasku konvertoidaan PEPPOL BIS -formaattiin.

Yrityksen PEPPOL-verkkolaskuosoite koostuu etuliitteestä ja tunnisteesta. Esimerkiksi Suomessa on käytössä yrityksillä 0037 -etuliite ja tunnistenumero on OVT-tunnus. Operaattoritunnus on aina PEPPOL. Esimerkki PEPPOL -verkkolaskuosoitteesta: 0037:003712345678 @ PEPPOL. Huomioithan, että etuliite vaihtelee eri maiden ja organisaatioiden välillä.

PEPPOL:iin rekisteröityneiden yritysten verkkolaskuosoitteita voi hakea PEPPOL Directory:stä.

Lisätietoja PEPPOL hankkeesta löydät englanniksi täältä.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.