Maventa toimii yhtenä PEPPOL Access Pointina Suomessa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit rekisteröityä Maventan kautta PEPPOL -verkostoon verkkolaskujen ja sähköisten dokumenttien vastaanottoa varten sekä lähettää niitä muille PEPPOL -vastaanottajille. PEPPOL Access point on siis verkkolaskuoperaattori/välittäjä. Lähettäjä lähettää oman Access Pointinsa kautta vastaanottajan Access Pointiin laskun.Erona PEPPOL -verkoston kautta lähetettäessä on, että välittäjäksi ilmoitetaan PEPPOL, eikä Access Pointin, kuten Maventan, nimeä tai operaattoritunnusta. Lähettäjän Access Point välittää laskun PEPPOL -verkostoon ja koska laskujen vastaanottamiseen voi käyttää vain yhtä Access Pointia, lasku reitittyy vastaanottajan Access Pointille ja sitä kautta vastaanottajalle.

Otathan kuitenkin huomioon, että eri Access Pointien käyttö eri asiakirjatyypeille on mahdollista. Esimerkiksi voit vastaanottaa verkkolaskuja yhden kautta ja tilauksia toisen kautta. Yritys ei kuitenkaan voi rekisteröityä vastaanottamaan samaa asiakirjatyyppiä eri Access Pointeilla.

Mikäli yritys on jo rekisteröitynyt vastaanottamaan verkkolaskuja toisen Access Pointin kautta ja he haluavat siirtyä vastaanottamaan näitä Maventan välityksellä, yrityksen täytyy pyytää poistaa edellisen Access Pointin rekisteröinti ennen kuin yritys voidaan rekisteröidä Maventalla.
Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.