Kaksivaiheista vahvistusta ei voida ottaa pois käytöstä.

Turvallisuussyistä Maventaan kirjautuminen onnistuu nykyisin ainoastaan ottamalla käyttöön autentikaattorin tai muun kaksivaiheisen vahvistuksen.

Voit kuitenkin alun määritykset kertaalleen tehtyäsi valita kirjautumisnäkymässä, että käyttämäsi laite muistetaan 30 päivää, jonka aikana koodia ei vaadita uudelleen kirjautumiseen. Tällöin koodi tulee syöttää vain 30 päivän välein. 

Tämä mahdollistaa sen ettei usein kirjautuvien käyttäjien tarvitse käyttää autentikaattoria jokaisella kerralla kirjautumiseen, vaan salasana ja käyttäjätunnus riittävät.
Kirjautumiskäytäntöä on päätetty muuttaa siksi, että sähköpostitse lähetettävän 2FA-vahvistuskoodin ei ole katsottu olevan sellaisenaan tarpeeksi tietoturvallinen ja toimiva tapa. Sähköpostitse lähetettävien vahvistuskoodien saapuminen vastaanottajalle on ollut esimerkiksi riippuvainen vastaanottajan sähköpostipalvelimen toiminnasta, jolloin kyseinen kirjautuminen ei ole palvellut kaikkia käyttäjiä yhtä hyvin.
Nyt kun autentikaattori on korvannut kyseisen sähköpostitse lähetettävän koodin, nämä haasteet ovat poistuneet samalla.
Sen sijaan, että sähköpostista käytäisiin erikseen poimimassa vahvistuskoodi, se poimitaan nykyisin autentikaattori-sovelluksesta, joka voi olla asennettuna tietokoneelle, selaimelle lisäosana tai kännykälle.
Alkumääritysten jälkeen varsinainen prosessi pysyy siis hyvin samankaltaisena, eikä varsinaisen kirjautumisprosessin tulisi kestää huomattavasti kauemmin kuin aikaisemminkaan. 
Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.