Sähköpostilasku on sähköpostitse lähetetty viesti, jossa on asiakkaan valitsemista asetuksista riippuen PDF-liite tai linkki, jota klikkaamalla vastaanottaja pääsee katsomaan laskua. Sähköpostissa käytetty kieli määräytyy laskun aineistolla annetun kieliasetuksen mukaan. Tällä hetkellä Maventa tukee seuraavia kieliä: Suomi (FI), Ruotsi(SE tai Finvoicella myös SV), Englanti (EN), Norja (NO), Tanska (DK), Hollanti (NL). Esimerkiksi Finvoice-formaatissa kieli annetaan elementissä InvoiceRecipientLanguageCode.

Sähköpostilaskut saapuvat vastaanottajalle osoitteesta noreply@mail.maventa.com.


Viestissä olevaa linkkiä klikkaamalla vastaanottaja siirtyy näkymään jossa pyydetään salasanaa:


Salasanan syöttämällä vastaanottaja pääsee katsomaan laskun tietoja sekä lataamaan laskun koneellensa haluamassaan muodossa (PDF tai XML). Vastaanottaja voi myös valita Ilmianna mikäli hänen mielestään lasku on asiaton.

HUOM! Linkki esilläpitopalveluun on voimassa 90 päivää, jonka jälkeen laskun vastaanottajaa ohjeistetaan olemaan yhteydessä laskuttajaan


Mikäli Maventa-tilin laskun lähettämisen sähköpostiasetuksessa on valittu, että sähköpostilaskut lähetetään hyväksy/hylkää valinnalla, ennen laskun hyväksymistä näytetään vain tarvittavat tiedot, jotta vastaanottaja pystyy päättelemään, onko lasku tarkoitettu hänelle ja ovatko laskun tiedot oikein.

Laskun Hyväksymisen jälkeen vastaanottaja pääsee näkemään laskun maksutietoja sekä lataamaan laskun koneellensa haluamassaan muodossa (PDF tai XML). Vastaanottaja voi myös Hylätä laskun, mikäli laskussa on jokin virhe jonka hän haluaa laskuttajan korjaavan. Esiin tulevaan tekstikenttään vastaanottaja voi jättää viestin laskuttajalle virheistä.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.