Täältä löydät selitykset koskien verkkolaskutuksen nimityksiä.


Mikä on OVT-tunnus ja mitä sillä tehdään?

OVT-tunnus on vastaanottajan identifoiva osa verkkolaskuosoitetta, jonka perusteella laskut ohjataan juuri kyseiselle vastaanottajalle. Verkkolaskuosoitteen toinen osa on operaattoritunnus, jonka perusteella lasku ohjataan oikealle laskuvälittäjälle. Esimerkiksi Maventan käyttäjillä operaattoritunnus  on 003721291126.
OVT-tunnus koostuu Suomen verohallinnon tunnuksesta 0037 + yrityksen y-tunnuksesta ilman väliviivaa (8 merkkiä), sekä mahdollisesta tarkenteesta (enintään 5 merkkiä).
 Siten OVT-tunnuksen pituus on 12–17 merkkiä. Voit hakea vastaanottajien OVT-tunnuksia julkisesta verkkolaskuosoitteistosta.

OVT-tunnus luodaan automaattisesti ja se löytyy Maventa-käyttöliittymästä kohdasta Asetukset -> Laskuasetukset -> Laskujen vastaanotto. OVT-tunnuksen avulla tunnistetaan laskun lähettäjä ja vastaanottaja.

Jos yritykselläsi ei ole vielä käytössä verkkolaskutusta ja OVT-tunnusta, saat ne helposti käyttöön rekisteröimällä ilmaisen Maventa-tilin täältä.

Mikä on verkkolaskuoperaattori?

Verkkolaskuoperaattori on sähköisen laskun välittäjä ja se taho, joka ottaa vastaan laskutusohjelmassa luodut laskut ja välittää ne edelleen vastaanottajalle. Verkkolaskuoperaattori on ikään kuin verkkolaskutuksesi postitoimisto, joka lähettää ja ottaa vastaan verkkolaskut puolestasi.

Voit käydä hakemassa verkkolaskuoperaattorillesi saapuneet laskut taloushallinto-ohjelmaasi käsiteltäväksi samaan tapaan, kuin postitoimistosta voi hakea yrityksen postilokeroon tulleet laskut. Verkkolaskupalveluita tarjoavat paitsi siihen erikoistuneet verkkolaskuoperaattorit, myös kaikki suomalaiset pankit. Pankkien muodostamaa verkkolaskuverkkoa kutsutaan yleisesti pankkiverkoksi.

Operaattoritunnus on osa verkkolaskuosoitetta ja sen perusteella lasku ohjataan oikealle verkkolaskuoperaattorille.

Mikä on verkkolaskuosoite?

Verkkolaskuosoite on laskuttajan tai vastaanottajan osoite, jonka avulla verkkolaskut välitetään. Se on verkkolaskun osoite siinä missä postiosoite on perinteisen paperilaskun osoite. Asiakkaan verkkolaskuosoitteen voi tarkistaa verkkolaskuosoitteistosta. Usein verkkolaskuosoitteella tarkoitetaan samaa kuin OVT-tunnuksella, joskin laajassa määritelmässään verkkolaskuosoite kattaa sekä OVT-tunnuksen että operaattoritunnuksen.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.