Sähköpostilla lähetetään usein laskuja PDF-liitetiedostoina. PDF on tarkoitettu visuaaliseen esittämiseen, ei sähköiseen tiedonsiirtoon. Ostolaskujärjestelmä ei kykene lukemaan laskun tietoja PDF-tiedostosta, joten tästä näkökulmasta sähköpostilasku ei ole sähköinen lasku. Sähköinen lasku on kuitenkin laaja käsite, ja voi kattaa käsitteenä esimerkiksi EDI-laskut, sähköpostilaskut, skannatut laskut ja XML-laskut.

Lisää tietoa sähköpostilaskuista täällä: Miltä sähköpostitse lähetetty lasku näyttää?