Pankkiverkkoyhteys aktivoituu Maventa-tilin rekisteröimisen yhteydessä vuoden 2022 lopun jälkeen automaattisesti. 

Mikäli Pankkiverkkoyhteys ei ole aktivoitu, täytyy yhteys aktivoida ennen kuin laskuja voidaan lähettää tai vastaanottaa pankkiverkosta. Täältä voit lukea tarvittaessa lisää pankkiverkkoyhteydestä.


Maventa-tilinne pääkäyttäjä (ADMIN) voi tehdä pankkiverkkoyhteyden avauspyynnön suoraan yrityksenne Maventa-tililtä ja yhteyden aktivointi suoritetaan henkilökohtaisen tunnistautumisen kautta. Pankkiverkkoyhteyden aktivoimisen voi tehdä seuraavalla tavalla:
1. Kirjaudu yrityksesi Maventa-tilille (täällä ohjeet tarvittaessa) ja valitse yläpalkista Asetukset


2. Nyt avautuvan sivun vasemmasta reunasta valitse Lisäpalvelut > Pankkiverkkoasetukset.


3. Avautuu näkymä, jossa tyhjään kenttään ilmoitetaan sähköpostiosoite tunnistautumista varten. Kun olet ilmoittanut sähköpostiosoitteen, jonne aktivoinnin sähköposti lähetetään, paina Avaa pankkiverkkoyhteys. Ennen kuin yhteys on aktivoitu pankin puolelta, näkymässä näkyy ilmoitus Pankkiverkkoyhteyden avaus on kesken.


4.Tämän jälkeen Visma Sign lähettää sinulle sähköpostikutsun, joka sisältää heidän palveluunsa aktivointilinkin sekä salasanan. Huomioi, että linkin voimassaolo on pari päivää. Seuraa viestissä saamiasi ohjeita.


Annettuasi salasanan selaimeesi avautuu uusi välilehti, jossa voit esikatsella sinulle lähetettyä asiakirjaa. Kun olet lukenut asiakirjan, sulje välilehti ja palaa allekirjoitussivulle.


Huomioithan, että tunnistautuminen tehdään henkilökohtaisilla verkkopalvelutunnuksilla, eli ei esim. yrityksen tunnuksilla. Allekirjoittaaksesi asiakirjan kirjoita henkilötunnuksesi ja tunnistaudu sen jälkeen henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tällä varmistetaan ainoastaan henkilöllisyytesi ja tietojasi ei käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.Tunnistautumisen jälkeen saat allekirjoitetun asiakirjan sähköpostiisi.


5. Kun tunnistautuminen ja asiakirjan allekirjoittaminen on onnistunut, saat sähköpostitse tiedon pankkiverkkoyhteyden avautumisesta noin viikon sisällä aktivoinnista.
Pankkiverkkoasiakkaiden verkkolaskuosoitteet ovat usein IBAN muodossa, eli esimerkiksi FI1231231232312, joka tulee antaa ilman välilyöntejä. Osoitteet voi tarkistaa verkkolaskuosoitteistosta tai suoraan vastaanottajalta.

Jos haluat vastaanottaa verkkolaskuja pankkiverkosta, tulee sinun ilmoittaa normaali verkkolaskuosoitteesi, mutta operaattoriksi pitää antaa DABAFIHH normaalin MAVENTA-tunnuksen sijaan. Tarkemmat tiedot täältä.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.