Maventa-tilillä voit määrittää voiko lasku lähteä sähköpostitse ja millä tavalla lähetys tapahtuu. Sähköpostilaskut voidaan lähettää PDF-liitteellä, latauslinkillä tai hyväksy/hylkää-valinnalla. Sähköpostiasetuksia voit muuttaa kohdassa Asetukset > Laskuasetukset > Laskujen lähettäminen > Sähköposti:

Lähetä sähköpostilaskut PDF-liitteellä

Tällä valinnalla kaikkiin sähköpostilaskuihin liitetään laskukuva PDF-muodossa sekä mahdolliset muut liitteet. Huomoithan, että sähköpostiin liitettyjen tiedostojen yhteenlaskettu koko tulee olla alle 5 megatavua. Jos laskukuva tai liitteet ovat suurempia, pyydetään vastaanottajaa noutamaan liitteet Maventan esilläpitopalvelusta viestissä olevan linkin kautta. Lähettäjä ei saa ilmoitusta sähköpostilaskun toimituksesta eikä toimituksen epäonnistumisesta, jos vastaanottajan sähköpostilaatikko on täynnä tai vastaanottajan sähköposti on merkannut sähköpostin roskapostiksi.

Tätä tapaa on hyvä käyttää mikäli vastaanottajan järjestelmä (esimerkiksi skannauspalvelu) vaatii, että sähköpostilaskuissa on mukana PDF-liite.

Lähetä sähköpostilaskut linkillä

Huom! Tämä valinta on käytössä oletusasetuksena suurimmalla osalla asiakkaistamme.

Tämä valinta tarkoittaa, että sähköpostilasku sisältää linkin ja salasanan, jolla vastaanottaja pääsee lataamaan laskun Maventan palvelusta sen sijaan, että sähköpostiviestissä olisi PDF-liite. Kun vastaanottaja klikkaa linkkiä ja avaa laskun salasanalla, lähettäjä saa ilmoituksen sähköpostiinsa. Lasku ei mene virhe-tilaan, jos vastaanottajan sähköpostilaatikko on täynnä tai, jos vastaanottajan sähköposti on merkannut sähköpostin roskapostiksi.
Mikäli Maventa-tilillä on päällä muistutusviestit sähköpostilaskujen vastaanottajalle (Yrityksen asetukset -> Laskujen lähettäminen -> Sähköposti -> Muistutukset), muistutukset eivät lopu ennen kuin asiakas käy lataamassa laskun linkin takaa.

HUOM! Linkki esilläpitopalveluun on voimassa 90 päivää, jonka jälkeen laskun vastaanottajaa ohjeistetaan olemaan yhteydessä laskuttajaan.

Lähetä sähköpostilaskut hyväksy/hylkää-valinnalla

Tällä valinnalla vastaanottajan täytyy hyväksyä lasku nähdäkseen laskun maksutiedot. Vastaanottaja voi myös hylätä laskun ja jättää viestin laskun hylkäämisen syystä laskun lähettäjälle. Kun laskun tila muuttuu esimerkiksi vastaanottajan hyväksyessä laskun, lähettäjä saa tästä sähköposti-ilmoituksen ja vastaavasti laskun tila Maventa-tilillä päivittyy.
Mikäli Maventa-tilillä on päällä muistutusviestit sähköpostilaskujen vastaanottajalle (Yrityksen asetukset -> Laskujen lähettäminen -> Sähköposti -> Muistutukset), muistutukset eivät lopu ennen kuin asiakas klikkaa toisen vaihtoehdoista laskulla.

HUOM! Linkki esilläpitopalveluun on voimassa 90 päivää, jonka jälkeen laskun vastaanottajaa ohjeistetaan olemaan yhteydessä laskuttajaan.