Tässä ohjeessa kuvataan toimintamalli, jolloin isännöitsijä vaihtuu mutta asukkaiden e-laskuosoitteet ja suoramaksu toimeksiannot jatkuvat muuttumattomina. Jos taloyhtiö vaihtaa samassa yhteydessä myös pankkia ja/tai verkkolaskuoperaattoria, on muistettava, että muutossanomat tulee lähettää vanhan pankin kautta.

1. Taloyhtiön tiedot eivät muutu isännöitsijän/tilitoimiston vaihtuessa

Vanha isännöitsijä antaa alkuperäisen laskuttajailmoituksen tiedot uudelle isännöitsijälle:

  • Verkkolaskuosoite
  • Verkkolaskuoperaattori
  • Laskutusaiheen koodi
  • Käytetty vastiketili (tilit)

Vanha isännöitsijä tulee pyytää pankkia poistamaan taloyhtiön e-laskupalvelut isännöitsijä-toimiston sopimuksesta vasta, kun uusi isännöitsijä on tehnyt oman sopimuksen pankin kanssa ja saanut kaikki tarvittavat laskuttajailmoituksen tiedot sekä yhtiön asukkaiden verkkolaskuosoitteet, jotta vastikkeiden keräämiseen ei tule katkoksia.

2. Taloyhtiön tiedot muuttuvat

2.1 Laskuttajailmoituksen muutostarpeet

Mikäli seuraavat tiedot muuttuvat, on laskuttajailmoituksesta lähetettävä muutosilmoitus (Change-sanoma) pankkeihin:

  • Taloyhtiön verkkolaskuosoite ja/tai välittäjäpankki muuttuu
  • Taloyhtiön nimenmuutos 
  • Taloyhtiön tilinumero muuttuu
  • Taloyhtiön osoitetiedot muuttuu
  • Laskutusaiheen nimi halutaan muuttaa (esim. Vastike, vuokra, käyttökorvaus tai asumisenmaksut)
  • e-lasku/suoramaksupalvelu halutaan lopettaa

HUOM!
Taloyhtiön voimassa olevaa laskutusaiheen koodia ei voi muuttaa.

2.2 Vanhan isännöitsijän/tilitoimiston tehtävät ennen luovutusta

Laskuttajailmoituksen muutokset pitää aina lähettää siitä verkkolaskuosoitteesta ja verkkolaskuvälittäjän kautta kuin mistä voimassa oleva laskuttajailmoitus on lähetetty. Siksi vanhan isännöitsijätoimiston pitää lähettää Laskuttajailmoituksen muutosilmoitus (change-sanoma), jolla voimassa oleva laskuttajailmoitus siirretään uudelle isännöitsijälle.

Kun taloyhtiön verkkolaskuosoite ja/tai välittäjäpankki muuttuvat, on vanhan isännöitsijän lähetettävä laskuttajailmoituksen muutos pankkiin. Sanomalla kerrotaan uuden isännöitsijän välittäjäpankki ja tarvittaessa uusi verkkolaskuosoite.

Taloyhtiön verkkolaskupalvelua ei saa lopettaa, ennen kuin uusi isännöitsijä on saanut laskuttajailmoituksen tiedot ja mahdollisuuden hallinnoida laskuttajailmoitusta. Lisäksi uudelle isännöitsijälle on annettava asukkaiden verkkolaskuosoitteet, väittäjätiedot sekä laskutustapa (e-lasku/suoramaksu), jotta vastikkeiden kerääminen jatkuu katkeamattomana.

HUOM!
Laskuttajailmoituksen poisto (Delete-sanoma) lopettaa kaikki voimassa olevat e-lasku ja suoramaksutilaukset, jolloin asukkaat joutuvat tekemään vastaanottoilmoitukset ja suoramaksutoimeksiannot uudelleen.

2.3 Uusi isännöitsijä/tilitoimisto voi tehdä lisää muutoksia laskuttajailmoitukseen

Muutoksen jälkeen voi uusi isännöitsijätoimisto tehdä muut tarvittavat muutokset (tilinumerot yms.) lähettämällä laskuttajailmoituksen muutoksen. Muutos päivitetään käyttäen voimassaolevan laskuttajailmoituksen tietoja. Taloyhtiön tilinumero tulee antaa vanhana ja uutena (vaikka ei vaihdu) kun lähetetään laskuttajailmoituksen muutosilmoituksen (Change-sanoma).Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.