Mikäli yritykselle muodostuu fuusion myötä uusi y-tunnus, uudelle y-tunnukselle tulisi perustaa uusi tili. Tämä tapahtuu yleensä joko taloushallinto-ohjelmiston kautta tai suoraan käyttöliittymästä, eli Maventa tililtä kohdasta Asetukset > Työkalut > Luo uusi yritys. Mikäli vain yrityksen nimi muuttuu, mutta y-tunnus säilyy, voit muokata nimen kohdasta Asetukset > Yrityksen asetukset > Yrityksen tiedot > muuta nimi ja Tallenna lopuksi.

Voitte pitää hetken kahta tiliä avoinna, jolloin vanhaa OVT-tunnusta voi käyttää kunnes irtisanotte tilin. Otattehan huomioon, että kun vanha tili suljetaan, ette enää pääse tarkastelemaan kyseisen tilin laskuja. Irtisanomisilmoituksen tulee tehdä tilin pääkäyttäjä tai yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Jos irtisanomisilmoituksen tekee yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö, jolla ei ole tilille pääkäyttäjän oikeuksia, tulemme tarkistamaan pyytäjän nimenkirjoitusoikeuden Suomen Asiakastiedon kaupparekisteristä sekä hänelle lähetetään erikseen allekirjoitettavaksi Visma Sign -lomake. Pyynnön pitää siis tulla nimenkirjoitusoikeudelliselta henkilöltä suoraan.

Suosittelemme lisäksi, että asetatte koontilaskutuksen näille suljettaville tileille jotta uusi päätili toimii laskutuksen pääkohteena. Näin vältetään jatkossa vanhojen tilien laskutus väärältä/vanhalta y-tunnukselta. Ohjeet löydätte tarvittaessa täältä.