Laskuilmoitukset
Täältä voit määritellä ilmoitukset saapuneista verkkolaskuista sekä lähetettyjen laskujen virheilmoituksista.

Saapuneet laskut
Mikäli ei ole tarvetta saada ilmoituksia Maventa-tilille saapuvista verkkolaskuista, seuraa polkua Asetukset > Laskuasetukset > Laskuilmoitukset ja ota täppä pois kohdasta Vastaanota ilmoituksia saapuvista laskuista ja paina lopuksi Tallenna. Tämän jälkeen teille ei saavu ilmoituksia Maventa-tilille saapuvista verkkolaskuista.


Lähetetyt laskut
Tämän otsikon alta voi määrittää sähköpostiosoitteen, jonne lähetetään ilmoitukset virheeseen jääneistä, lähetetyistä verkkolaskuista. Voit ilmoittaa joko pelkästään lähettäjän sähköpostiosoitteen (joka yhdistetty mahdollisesti myös laskuohjelmistoon) tai halutessa lisätä myös muita sähköpostiosoitteita, jolloin täppä laitetaan molempiin kohtiin.
Kun halutut osoitteet on ilmoitettu, paina Tallenna.


Laskujen lähettäminen

Yleistä
Täältä pääset lukemaan yleiset tiedot Maventan reitityksestä ja määrittämään esimerkiksi tuplalaskutuksen kiellon.


Laskun kuvan asetukset
Ulkoasuasetuksissa pystyt valitsemaan erilaisia laskun visualisointiin liittyviä vaihtoehtoja.


Liitä tiedosto -kohdasta voit ladata yrityksesi logon palveluun mikäli käytät lähetykseen Maventan luomaa laskukuvaa. Kun olet valinnut halutun logon (palvelu tukee yleisimpiä kuvatiedoston muotoja), paina Lataa. Kun logo on lisätty palveluun, se sovitetaan automaattisesti laskukuvalle Maventa -logon tilalle.


Esimerkki laskun kuva -kohdasta voit katsoa geneerisen Maventan generoiman laskukuvan, joka aukeaa uudelle välilehdelle. Lisäämäsi yrityksen logo tulee laskukuvassa näkyvän Maventa -logon tilalle.


Sähköposti
Tältä välilehdeltä voit määrittää lähettääkö yrityksesi laskuja sähköpostitse. Jos kyllä, laita täppä kohtaan Salli laskujen lähetys sähköpostitse, jonka jälkeen valitse tapa, jolla lasku lähetetään (Lähetä sähköpostilaskut PDF-liitteellä, Lähetä sähköpostilaskut linkillä, Lähetä sähköpostilaskut Hyväksy/Hylkää -valinnalla). Mikäli yrityksellä ei ole tarvetta seurata laskujen eri vaiheita, suosittelemme lähettämään sähköpostilaskut PDF-liitteenä.
Lähettäessä laskut linkillä tai hyväksy/hylkää -valinnalla, asiakkaat saavat muistutuksia laskuun liittyen Maventa-tilillä määrittelemänne päivävälin mukaisesti niin kauan, kunnes ovat tehneet laskulle tarvittavat toimenpiteet. Muistutukset on myös mahdollista ottaa pois käytöstä ottamalla täpän pois kohdasta Lähetä muistutus näkemättömistä sähköpostilaskuista ja paina Tallenna.


Tulostuspalvelu
Mikäli et olet rekisteröimisen yhteydessä ottanut tulostuspalvelua käyttöön, voit tehdä sen täältä. Laita täppä kohtaan Ota tulostuspalvelu käyttöön ja paina Tallenna. Jos palvelun lisävalinnat eivät tule heti näkyviin, poistu näkymästä (esim. Sähköposti -välilehdelle) ja mene takaisin Tulostuspalvelu -välilehdelle, jolloin kaikki valinnat pitäisi olla näkyvissä.


Laskujen vastaanotto
Verkkolaskujen vastaanotto -kohdasta voit aktivoida yrityksenne voivan vastaanottaa verkkolaskuja Maventan kautta. Kun painat Aktivoi, yrityksellenne voidaan heti toimittaa verkkolaskuja ja tieto päivittyy seuraavana päivänä myös julkiseen verkkolaskuosoitteistoon.


PEPPOL-verkkolaskutus -kohdasta voit halutessasi aktivoida veloituksettoman PEPPOL-yhteyden, joka mahdollistaa laskujen vastaanoton myös ulkomailta, Euroopan sisältä. Yhteyden aktivoimista varten myös verkkolaskujen vastaanotto täytyy olla aktiivisena Maventassa. Huomioithan, että PEPPOL-yhteyden osoite on muotoa 0:003712345678.


Skannauspalvelu -kohdasta on mahdollista aktivoida yrityksellenne skannauspalvelu. Täältä löydät hinnaston palvelun käytölle ja suosittelemme myös lukemaan tämän artikkelin. Kun haluat palvelun käyttöösi, ota avuksi nämä ohjeet.
Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.