API-avain on käyttäjäkohtainen tunnisteavain, jonka avulla luot yhteyden laskutusohjelmasi ja Maventa-tilin välille. Kun käyttäjäsi API-avain on syötetty laskutusohjelmaan, Maventa tulkitsee sinut laskun lähettäjäksi kun lasku siirtyy ohjelmistosta Maventaan.

Mikäli Maventa-tilin rekisteröiminen onnistuu suoraan taloushallinto-ohjelmistosta, API-avain voi olla syötettynä jo valmiiksi laskutusohjelmistossa. Varmistathan tämän kuitenkin vielä laskutusohjelmistosi tuesta.

Mikäli rekisteröityminen on tapahtunut muuta kautta, sinun tulee syöttää API-avain laskutusohjelmaan. Mikäli et ole varma mihin avain tulisi syöttää, olethan yhteydessä laskutusohjelmistosi tukeen.

API-avain löytyy Maventa-tililtä kirjautumisen jälkeen sivun oikean yläkulman Asetukset-linkkiä painamalla. Pääset kirjautumaan Maventaan täältä.

Laskutusyhteyden luomiseksi API-avaimen lisäksi laskutusohjelmaan syötetään UUID-avain, joka on yrityskohtainen ja yhdistää laskutusohjelman ympäristön oikean yrityksen Maventa-tiliin. Tämä löytyy samasta kohtaa Maventasta kuin API-avain.