Skannauspalvelun avulla myös paperilla ja sähköpostilla tulevat ostolaskut saadaan muutettua hetkessä sähköisiksi.

Palvelun avulla saat yhdistettyä paperi-, sähköposti- ja verkkolaskujen vastaanoton ja pääset kokonaan eroon paperista, mikä takuuvarmasti tehostaa ajankäyttöäsi. Yrityksellesi tarvitsee vain avata skannitili ja pyytää niitä toimittajia, joilla ei ole vielä verkkolaskuja käytössään lähettämään laskut skannausosoitteeseen.

Palvelu toimii siten, että saapuvat laskut skannataan ja niistä tulkitaan alla mainitut perustiedot, joiden avulla luodaan verkkolasku.
Perustietoja ovat laskun tyyppi, laskun numero, päiväys, eräpäivä, verollinen summa, ALV summa, viitenumero, viitteenne, sarjanumero, lähettäjän Y-tunnus, lähettäjän nimi, IBAN-tilinumero ja valuutta.

Laskun tiedot ja kuva toimitetaan Maventa-verkkolaskutilille, jonne myös kaikki muut verkkolaskusi saapuvat. Skannattujen laskujen siirtäminen yrityksesi taloushallintojärjestelmään onnistuu samalla tavalla Maventa-tililtäsi kuin verkkolaskujen siirtäminen, eli joko Maventa Connectorin avulla tai suoraan taloushallinto-ohjelmistostasi, jos ohjelmatoimittajasi on jo integroitu Maventaan. Jos ohjelmistostasi ei löydy suoraa Maventa-integraatiota, voit ladata Maventa Connectorin täältä

Skannauspalveluun lähetetyt laskut saapuvat Maventaan viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Näin avaat skannitilin:

1. Kirjaudu Maventa-tilillesi osoitteessa https://secure.maventa.com/login
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset-linkkiä.
  3. Klikkaa tämän jälkeen vasemmasta navigaatiosta Lisäpalvelut > Skannitili
  4. Klikkaa Skannauspalvelu-kohdasta Aktivoi.
  5. Lisää ilmestyviin kenttiin yrityksesi osoitetiedot palautettavan materiaalin lähettämistä varten ja paina lopuksi Tallenna.
  6. Skannitilisi on valmiina vastaanottamaan materiaalia seuraavana arkipäivänä

Klikkaamalla "Näytä skannitilin osoite" näet skanniosoitteesi jonka voit antaa niille toimittajille jotka vielä lähettävät paperilaskuja. Täältä löydät valmiin tiedotepohjan johon voit täyttää yrityksesi tiedot: Tiedote toimittajille uudesta verkkolasku- ja skanniosoitteesta