Pankkiverkkoyhteys pitää aktivoida ennen kuin laskuja voi lähettää tai vastaanottaa pankkiverkosta.

Sinun ei tarvitse olla yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Tilin pääkäyttäjän tulee tehdä pankkiverkkoyhteyden avaus. Aktivointi tapahtuu seuraavasti:

Kirjaudu yrityksesi Maventa-tilille ja klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset-linkkiä. Avautuvan sivun vasemmassa reunassa on musta otsikko Lisäpalvelut, jonka alapuolella on linkki Pankkiverkkoasetukset.

Klikkaa 'Avaa pankkiverkko nyt' ja tämän jälkeen ilmoitat sähköpostiosoitteesi tunnistautumisprosessia varten.

Tämän jälkeen Visma Sign lähettää sinulle sähköpostikutsun, joka sisältää heidän palveluunsa aktivointilinkin sekä salasanan. Huomioi, että linkin voimassaolo on pari päivää. Seuraa viestissä saamiasi ohjeita.

Annettuasi salasanan selaimeesi avautuu uusi välilehti, jossa voit esikatsella sinulle lähetettyä asiakirjaa. Kun olet lukenut asiakirjan, sulje välilehti ja palaa allekirjoitussivulle.

Allekirjoittaaksesi asiakirjan kirjoita henkilötunnuksesi ja tunnistaudu sen jälkeen henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tällä varmistetaan henkilöllisyytesi. Tietojasi ei käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Tunnistautumisen jälkeen saat allekirjoitetun asiakirjan sähköpostiisi.

Saat sähköpostitse tiedon palvelun avautumisesta noin viikon sisällä aktivoinnista.

Pankkiverkon aktivointi pitää tehdä admin-oikeudet omaavalla käyttäjätunnuksella.
Tunnistautuminen tehdään omilla, henkilökohtaisilla verkkopalvelutunnuksilla eli ei esim. yrityksen tunnuksilla.

Palvelun aktivoitumisen jälkeen sinulla on mahdollisuus lähettää ja vastaanottaa verkkolaskuja kaikilta pankkia verkkolaskun palveluntarjoajana käyttämiltä yrityksiltä. Jos haluat lähettää verkkolaskuja kuluttaja-asiakkaillesi heidän verkkopankkiinsa, tulee laskutusohjelmassasi olla valmius kuluttajalaskujen luomiselle, laskuttajailmoitusten tehtynä ja pankkiverkkoyhteyden auki Maventa-tililläsi.

Pankkiverkkoasiakkaiden verkkolaskuosoitteet ovat usein IBAN muodossa eli esimerkiksi FI1231231232312. Osoitteet voi tarkistaa verkkolaskuosoitteistosta tai suoraan vastaanottajalta. Huomioi lähettäessäsi laskuja pankkiverkkoon, että jos laskuttajalle löytyy IBAN-muotoinen osoite, tulee sitä käyttää aina OVT-tunnuksen sijaan. IBAN-muotoinen osoite tulee antaa ilman välilyöntejä.

Jos haluat vastaanottaa verkkolaskuja pankkiverkosta, tulee sinun ilmoittaa normaali verkkolaskuosoitteesi mutta operaattoriksi pitää antaa DABAFIHH normaalin MAVENTA tunnuksen sijaan. Tarkemmat tiedot täältä.