Mikä on autentikaattori ja mihin sen voi ladata?

Autentikaattori on sovellus, joka luo kertakäyttöisiä aikarajoitettuja avainkoodeja. Autentikaattori-sovelluksen avainkoodeja käytetään kaksivaiheisessa tunnistautumisessa palveluun kirjautuvan käyttäjän oikeellisuuden vahvistamiseksi.
Autentikaattori liitetään Maventan kirjautumiseen ensimmäisen kirjautumiskerran yhteydessä, joko skannaamalla QR-koodi, tai syöttämällä manuaalinen koodi sovellukseen. Tämän jälkeen sovellus antaa sinulle 6-numeroisen koodin käytettäväksi kirjautumiseen.

Autentikaattorin voit ladata älypuhelimellesi tai tietokoneellesi.

Täytyykö minun maksaa autentikaattorista?

Useimmat autentikaattori-sovellukset, jotka tukevat kaksivaiheista tunnistautumista, ovat maksuttomia kaikille (esim. suosittelemamme Google Authenticator). Maksuttoman sovelluksen lataamalla sinulle ei aiheudu tästä mitään lisäkuluja.

Voinko ladata autentikaattorin muualle kuin puhelimeen?

Autentikaattori -sovelluksen voi asentaa myös tietokoneellesi ja esimerkkejä niistä löydät täältä.