Mikä on autentikaattori ja mihin sen voi ladata?

Autentikaattori on sovellus joka luo kertakäyttöisiä aikarajoitettuja avainkoodeja. Autentikaattori-sovelluksen avainkoodeja käytetään kaksivaiheisessa tunnistautumisessa palveluun kirjautuvan käyttäjän oikeellisuuden vahvistamiseksi.
Autentikaattori liitetään Maventan kirjautumiseen ensimmäisen kirjautumiskerran yhteydessä, joko skannaamalla QR-koodi, tai syöttämällä manuaalinen koodi sovellukseen. Tämän jälkeen sovellus antaa sinulle 6-numeroisen koodin käytettäväksi kirjautumiseen.

Autentikaattorin voit ladata joko älypuhelimellesi tai tietokoneellesi.

Täytyykö minun maksaa autentikaattorista?

Useimmat autentikaattori-sovellukset jotka tukevat kaksivaiheista tunnistautumista ovat maksuttomia kaikille (esim. Google Authenticator), eli maksuttoman sovelluksen lataamalla sinulle ei aiheudu tästä mitään lisäkuluja.

Voinko ladata autentikaattorin muualle kuin puhelimeen?

Autentikaattori -sovelluksen voit asentaa myös tietokoneellesi, esimerkkinä OTP Manager -sovellus.

Toinen vaihtoehto on myös ladata autentikaattori selaimen lisäosaksi.