Voit lähettää liitetiedostoja verkko- ja sähköpostilaskujen mukana.

Palvelussa ei ole suoraan rajoitusta liitteiden koon puolesta. Otathan kuitenkin huomioon, että joillain vastaanottajien operaattoreilla kokorajoitus on 5MB tai jopa vähemmän. Mikäli lähetät tätä suurempia liitetiedostoja on riski että tiedosto hylätään vastaanottajalla. Huomioithan lisäksi, että UBL-formaattien lähetyksessä liitteillä on 10MB rajoitus.

Sähköpostien liitetiedostoissa yli 5MB:n liitetiedostoja ei upoteta sähköpostiin, vaan vastaanottaja pääsee niihin käsiksi sähköpostissa olevan linkin kautta. Pienemmät tiedostot upotetaan sähköpostiin mikäli sähköpostiasetuksiin on määritelty laskun lähettäminen liitteenä. Kokorajoituksen tarkoituksena on vähentää epäonnistuneita laskuvälityksiä jotka liittyvät vastaanottajan sähköpostipalvelimen rajoituksiin. Siksi isojen tiedostojen välitystä sähköpostitse ei suositella, ja suuret tiedostot tulisi välittää vastaanottajalle muilla keinoin.

Maventasta lähetettäessä liitteillä ei ole enimmäismäärää. Liitteen nimessä saa olla vain kirjaimet a-z, numerot 1-9, sekä merkit . ja _ eli tiedoston nimessä ei saa esiintyä välilyöntejä, erikoismerkkejä, eikä kirjaimia å,ä,ö. Tiedostonimen pituus saa olla max. 50 merkkiä.

Sallitut liitetiedostot ovat *.pdf; *.doc; *.xls; *.xlsx; *.tif; *.jpg; *.gif; *.txt; *.xsl; *.html; *.htm

Pankkiverkon teknisistä rajoitteista johtuen pankkiverkkoon ei mene laskun kuvaa (PDF), mutta Maventa konvertoi aineiston niin, että aineistolta löytyy linkki esilläpitopalveluun, jonka kautta alkuperäisen laskun kuvan voi ladata. Pankkiverkkoon ei voi lähettää muita liitetiedostoja.
Jos vastaanottajan operaattori ei tue liitetiedostoja, niin Maventa poistaa automaattisesti liitetiedostot verkkolaskulta mutta liittää aineistolle linkin esilläpitopalveluumme, jota klikkaamalla vastaanottaja voi käydä noutamassa liitetiedostot.

Huomioithan myös, että käyttöliittymän kautta voi lähettää ainoastaan XML-laskuja, eli laskun kuvien tai liitetiedostojen lähettäminen ei onnistu.