Turvallisuusparannuksen myötä Maventan kirjautumisen kaksivaiheiseen vahvistukseen tulee käyttöön turvakoodi-sovellus, joka korvaa täysin vanhat sähköpostitse lähetetyt turvakoodit. Sinua opastetaan sovelluksen käyttöönotossa kirjautuessasi ensimmäistä kertaa Maventaan uuden kaksivaiheisen vahvistuksen astuttua voimaan.

Muutoksen myötä kirjautuminen tapahtuu jatkossa syöttämällä kirjautumistunnukset ja sovelluksesta kopioidun turvakoodin.

Näin kirjaudut Maventaan:

Kirjautuaksesi Maventaan, anna ensin Maventa-käyttäjätunnuksesi (sähköposti) ja paina 'seuraava'

Anna seuraavaksi salasanasi ja paina 'kirjaudu sisään'

Mikäli nykyinen salasanasi ei täytä uudistettuja tietoturvavaatimuksia, tulee sinun vaihtaa se. Siinä tapauksessa sinut ohjataan seuraavalle sivulle salasanan päivitystä varten:

Kun olet kirjautunut palveluun sisään, sinua pyydetään ottamaan käyttöön kaksivaiheinen vahvistus tulevia kirjautumisia varten:

Painamalla Jatka pääset seuraavaan vaiheeseen, jossa sinua ohjeistetaan kaksivaiheista tunnistautumista varten käytettävän sovelluksen käyttöönotossa:

2FA Authenticator -sovellus(esim. Google Authenticator) tulee asentaa kirjautumista varten mikäli sinulta ei sitä jo löydy. Suosittelemme sovelluksen lataamista App Storesta tai Google Playsta. Sovelluksen voi asentaa puhelimelle sekä tietokoneelle, tai esimerkiksi selaimen laajennoksena(esim. Chrome-selaimen laajennos).

Sovelluksen asentamisen jälkeen avaa se ja lisää uusi kirjautuminen lukemalla QR koodi tai syöttämällä kerta-avain manuaalisesti. Tämän jälkeen näet sovelluksessa jatkuvasti päivittyvän kuusimerkkisen numerosarjan jota käytetään kirjautumisessa.

HUOM! Ethän ohita tätä vaihetta, sillä kirjautumisen yhteydessä annettu QR-koodi on tarkoitettu juuri Maventaan kirjautumiseen etkä muilla koodeilla pääse sisään. Tämä koodi tulee skannata tai laittaa manuaalisesti sovellukseen kaikissa tapauksissa, jotta voit jatkaa kirjautumisprosessia normaalisti eteenpäin.

Numerosarjan antamisen jälkeen, paina 'jatka'

Kun olet tehnyt tämän onnistuneesti, sivusto pyytää sinua tallentamaan kertaluontoisen hätäkoodin jonka avulla pääset kirjautumaan sisään mikäli esimerkiksi kännykkäsi häviää eikä sinulla ole pääsyä sovellukseen. On erittäin suositeltavaa tallettaa kyseinen koodi, sillä ilman sitä tai Authenticator-sovellusta et pääse kirjautumaan Maventaan ilman asiakastuen apua.

Kun olet tallentanut kertaluontoisen hätäkoodin, paina 'jatka' ja seuraavalla sivulla vielä uudelleen 'jatka' suorittaaksesi kirjautumisprosessin loppuun saakka.

Nyt olet valmis!

Seuraavalla sisäänkirjautumiskerralla kun olet antamassa 6-numeroista koodia voit valita 'Muista tämä laite 30 päivää' valintaruudun. Tällä tavoin sinun tarvitsee antaa koodi sisäänkirjautumisen yhteydessä vain 30 päivän välein samaa laitetta käyttäessä.

HUOM! Maventa Connector-käyttäjät:

Kun uusi kirjautumiskäytäntö on astunut voimaan 5. lokakuuta 2020 ja päivität salasanasi Maventassa, se ei päivitä enää Connector-kirjautumisessa käytettävää salasanaa kuten aikaisemmin. Salasanamuutoksen jälkeen Maventan ja Connectorin kirjautumistunnukset eivät tule siis enää täsmäämään, ja Connectoriin kirjaudutaan vanhoilla Maventa-tilin tunnuksilla. Pidäthän siis vanhat kirjautumistunnuksesi tallessa. Mikäli Connector-kirjautumisessa käytettävä salasana unohtuu, olethan yhteydessä tukeemme support@maventa.com.

Kirjautuminen ei onnistu? Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme chat-palvelumme kautta (ma-pe klo 9-16), tai sähköpostilla osoitteeseen support@maventa.com.