Turvallisuusparannuksen myötä Maventan kirjautumisen kaksivaiheiseen vahvistukseen tulee käyttöön turvakoodi-sovellus, joka korvaa täysin vanhat sähköpostitse lähetetyt turvakoodit. Sinua opastetaan sovelluksen käyttöönotossa kirjautuessasi ensimmäistä kertaa Maventaan uuden kaksivaiheisen vahvistuksen astuttua voimaan.

Muutoksen myötä kirjautuminen tapahtuu jatkossa syöttämällä kirjautumistunnukset ja sovelluksesta kopioidun turvakoodin.

Näin kirjaudut Maventaan:

Kirjautuaksesi Maventaan, anna ensin Maventa-käyttäjätunnuksesi (sähköposti) ja paina Seuraava:

Snip20200807_9.png

Anna seuraavaksi salasanasi ja paina Kirjaudu sisään:

image__12_.png

Mikäli nykyinen salasanasi ei täytä uudistettuja tietoturvavaatimuksia, tulee sinun vaihtaa se. Siinä tapauksessa sinut ohjataan seuraavalle sivulle salasanan päivitystä varten:

Snip20200807_11.png

Kun olet kirjautunut palveluun sisään, sinua pyydetään ottamaan käyttöön kaksivaiheinen vahvistus tulevia kirjautumisia varten:

Snip20200807_12.png

Painamalla Jatka pääset seuraavaan vaiheeseen, jossa sinua ohjeistetaan kaksivaiheista tunnistautumista varten käytettävän sovelluksen käyttöönotossa:

Snip20200807_13.jpg

2FA Authenticator -sovellus(esim. Google Authenticator) tulee asentaa kirjautumista varten mikäli sinulta ei sitä jo löydy. Suosittelemme sovelluksen lataamista App Storesta tai Google Playsta. Sovelluksen voi asentaa puhelimelle sekä tietokoneelle, tai esimerkiksi selaimen laajennoksena(esim. Chrome-selaimen laajennos).

Sovelluksen asentamisen jälkeen avaa se ja lisää uusi kirjautuminen lukemalla QR koodi tai syöttämällä kerta-avain manuaalisesti. Tämän jälkeen näet sovelluksessa jatkuvasti päivittyvän kuusimerkkisen numerosarjan jota käytetään kirjautumisessa.

HUOM! Ethän ohita tätä vaihetta, sillä kirjautumisen yhteydessä annettu QR-koodi on tarkoitettu juuri Maventaan kirjautumiseen etkä muilla koodeilla pääse sisään. Tämä koodi tulee skannata tai laittaa manuaalisesti sovellukseen kaikissa tapauksissa, jotta voit jatkaa kirjautumisprosessia normaalisti eteenpäin.

Numerosarjan antamisen jälkeen, paina Jatka:

Snip20200807_14.png

Kun olet tehnyt tämän onnistuneesti, sivusto pyytää sinua tallentamaan kertaluontoisen hätäkoodin, jonka avulla pääset kirjautumaan sisään mikäli esimerkiksi kännykkäsi häviää eikä sinulla ole pääsyä sovellukseen. On erittäin tärkeää tallentaa kyseinen koodi, sillä ilman sitä tai Authenticator-sovellusta, et pääse kirjautumaan Maventaan ilman asiakastuen apua.

Snip20200807_15.png

Kun olet tallentanut kertaluontoisen hätäkoodin, paina Jatka ja seuraavalla sivulla vielä uudelleen Jatka suorittaaksesi kirjautumisprosessin loppuun saakka.

Nyt olet valmis!

Seuraavalla sisäänkirjautumiskerralla kun olet antamassa 6-numeroista koodia voit valita Muista tämä laite 30 päivää  -valintaruudun. Tällä tavoin sinun tarvitsee antaa koodi sisäänkirjautumisen yhteydessä vain 30 päivän välein samaa laitetta käyttäessä.

Snip20200807_17.png

Huom! Maventa Connector käyttäjät: 

Kun uusi kirjautumiskäytäntö on astunut voimaan 5. lokakuuta 2020 ja päivität salasanasi Maventassa, se ei päivitä enää Connector-kirjautumisessa käytettävää salasanaa kuten aikaisemmin. Salasanamuutoksen jälkeen Maventan ja Connectorin kirjautumistunnukset eivät tule siis enää täsmäämään, ja Connectoriin kirjaudutaan vanhoilla Maventa-tilin tunnuksilla. Pidäthän siis vanhat kirjautumistunnuksesi tallessa. Mikäli Connector-kirjautumisessa käytettävä salasana unohtuu, olethan yhteydessä tukeemme support@maventa.com.

Kirjautuminen ei onnistu? Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme chat-palvelumme kautta (ma-pe klo 9-16), tai sähköpostilla osoitteeseen support@maventa.com.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.