Laskun lähetys käyttöliittymän kautta

Huomioithan, että Maventa toimii laskujen välittäjänä eli operaattorina, eikä palvelussa voi suoraan luoda laskuja. Laskuaineisto tulee siis luoda laskutusohjelmistossa.

Mikäli haluat lähettää laskun Maventan käyttöliittymästä, tee näin:

1. Kirjaudu palveluun https://secure.maventa.com
2. Valitse "Asetukset" -välilehti ja vasemmasta reunasta "Laskutyökalut"
3. Valitse "Lähetä XML lasku" ja tuo XML-aineisto klikkaamalla "Choose file" tai raahamalla tiedosto painikkeen päälle ja lopuksi paina "Lähetä"


Laskun toimitustavan määritys

Maventan kautta voit toimittaa laskun joko verkkolaskuna, sähköpostitse tai tulostuspalvelun kautta. Maventa hyödyntää verkkolaskujen lähettämiseen verkkolaskuosoitetta ja vastaanottajan operaattoritunnusta. Jos ainoastaan vastaanottajan verkkolaskuosoite tai y-tunnus annetaan, Maventa etsii loput tiedot. 

Mikäli laskulla oleva verkkolaskuosoite puuttuu tai ei löydy Maventan reititystiedoista, Maventan järjestelmä valitsee automaattisesti vaihtoehtoisen tavan toimittaa laskun mikäli operaattoritunnusta ei ole annettu. 

Ensin Maventa etsii verkkolaskuosoitetta vastaanottajalle seuraavasti:

  1. Etsimällä vaihtoehtoista verkkolaskuosoitetta reititystiedoistamme laskulla olevan vastaanottajan y-tunnuksen perusteella.
  2. Jos tiedoistamme löytyy useita mahdollisia verkkolaskuosoitteita y-tunnuksen perusteella Maventa tutkii seuraavaksi onko jokin osoitteista sellainen, jossa sekä y-tunnus että yrityksen nimi täsmäävät tarkalleen lähettäjän ilmoittamaan vastaanottajan y-tunnukseen ja nimeen.
  3. Jos täsmää, Maventan järjestelmä lähettää laskun sinne.
  4. Jos ei, tai jos vastaanottajalle ei löydy yhtään osoitetta, laskua ei voida lähettää verkkolaskuna. Mikäli toimitus verkkolaskuna on ainoa mahdollinen/sallittu toimitustapa lasku joutuu virhe-tilaan ja lähettäjälle lähtee virheviesti. Muuten laskulle etsitään vaihtoehtoinen toimitustapa, eli:
  5. Sähköpostitse, mikäli vastaanottajalle on annettu sähköpostiosoite laskulla.
  6. Postitse, mikäli lähettäjä on ottanut tulostuspalvelun käyttöön ja vastaanottajalle on annettu tarvittavat osoitetiedot laskulla (katuosoite, postinumero, -toimipaikka, maa).

Sivun alareunasta, liitteenä löydät myös laajemman kuvauksen laskujen reitityksestä.

Laskun lähetys samalla laskunumerolla

Voit estää saman laskunumeron käytön kirjautumalla tilillesi osoitteessa https://secure.maventa.com/login, menemällä kohtaan Asetukset > Laskuasetukset > Laskujen lähettäminen ja valitsemalla kohdan "Älä salli saman laskunumeron käyttöä uudestaan"

Tällöin saat virheviestin mikäli yrität viikon sisään lähettää useampaa laskua samalla laskunumerolla. Viikon jälkeen kyseistä laskunumeroa voi taas käyttää, mikä mahdollistaa esimerkiksi huomautuslaskujen lähettämisen.

Laskuaineiston testaus

Mikäli haluat testata laskumateriaalin yhteensopivuuden Maventan kanssa, voit testata aineiston näin:
1. Kirjaudu palveluun https://secure.maventa.com
2. Valitse "Asetukset" -välilehti ja vasemmasta reunasta "Laskutyökalut"
3. Valitse "Testaa XML laskudata" ja tuo XML-aineisto klikkaamalla "Choose file" tai raahamalla tiedosto painikkeen päälle ja lopuksi paina "Lähetä"


pdf

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.