Mikäli laskulla oleva verkkolaskuosoite puuttuu tai ei löydy Maventan reititystiedoista, Maventan järjestelmä valitsee automaattisesti vaihtoehtoisen tavan toimittaa laskun. 

Ensin Maventa etsii verkkolaskuosoitetta vastaanottajalle seuraavasti:

  1. Etsimällä vaihtoehtoista verkkolaskuosoitetta reititystiedoistamme laskulla olevan vastaanottajan y-tunnuksen perusteella.
  2. Jos tiedoistamme löytyy useita mahdollisia verkkolaskuosoitteita y-tunnuksen perusteella Maventa tutkii seuraavaksi onko jokin osoitteista sellainen, jossa sekä y-tunnus että yrityksen nimi täsmäävät tarkalleen lähettäjän ilmoittamaan vastaanottajan y-tunnukseen ja nimeen.
  3. Jos täsmää, Maventan järjestelmä lähettää laskun sinne.
  4. Jos ei, tai jos vastaanottajalle ei löydy yhtään osoitetta, laskua ei voida lähettää verkkolaskuna. Mikäli toimitus verkkolaskuna on ainoa mahdollinen/sallittu toimitustapa lasku joutuu virhe-tilaan ja lähettäjälle lähtee virheviesti. Muuten laskulle etsitään vaihtoehtoinen toimitustapa, eli:
  5. Sähköpostitse, mikäli vastaanottajalle on annettu sähköpostiosoite laskulla.
  6. Postitse, mikäli lähettäjä on ottanut tulostuspalvelun käyttöön ja vastaanottajalle on annettu tarvittavat osoitetiedot laskulla (katuosoite, postinumero, -toimipaikka, maa).

Liitteenä laajempi kuvaus laskujen reitityksestä.


pdf

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.