PEPPOL (Pan European Public eProcurement On-Line) on Eurooppalainen verkosto sähköisten dokumenttien välittämiseen. EU:n tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikki julkiset hankinnat voidaan hoitaa sähköisesti tarjouspyynnöistä laskutukseen yhtenäisten menettelytapojen mukaisesti ja PEPPOL on tärkeä askel kohti tätä tavoitetta. Tämä toisi etenkin pk-yrityksille pääsyn EU:n julkisten hankintojen markkinoille, sekä alentaisi kustannuksia ja nostaisi tehokkuutta.

Rekisteröitymällä verkostoon, voit vastaanottaa sähköisiä laskuja kaikilta PEPPOL verkon kautta lähettämään kykeneviltä yrityksiltä. Rekisteröinnin kautta tieto yrityksesi kyvystä vastaanottaa laskuja PEPPOL verkostossa lisätään myös PEPPOL Directory palveluun http://directory.peppol.eu/. Rekisteröityminen on maksuton, ja laskujen vastaanotto tavallisen hinnaston mukainen. 

Kaikki PEPPOL:n kautta kulkevat laskut kulkevat PEPPOL BIS-formaatissa. Maventan asiakkaalle tämä tarkoittaa sitä, että Maventaan saapuva laskuaineisto (esimerkiksi finvoice-formaatissa) muutetaan laskuvälityksessä PEPPOL BIS-formaattiin. 

PEPPOL:iin rekisteröityneiden vastaanottajien tietoja voi hakea PEPPOL-hakemistosta osoitteesta https://directory.peppol.eu/public

PEPPOL:ia käyttävän vastaanottajan osoite voidaan antaa esimerkiksi muodossa:

OVT-tunnus: 9908:111111111

Operaattori: PEPPOL

Lisää tietoa PEPPOL hankkeesta löydät englanniksi täältä.

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.