Tästä artikkelista löydät ohjeet kuinka Maventa-tili rekisteröidään ensimmäistä kertaa. Huomioithan siis, että mikäli sinulla on jo käyttäjätunnus Maventassa ja haluat luoda uuden yrityksen saman käyttäjän alle, tulee toimia täältä löytyvien ohjeiden mukaan.
Ensimmäistä kertaa tiliä luodessasi, voit jatkaa tässä alla olevien ohjeiden seuraamista tai vaihtoehtoisesti siirtyä tukiportaalistamme löytyviin ohjevideoihin, josta rekisteröitymisen löydät otsikon Uuden tilin luominen alta.

Rekisteröiminen
1. Mene Maventan kirjautumissivulle ja paina kohdasta Kyllä, kiitos! - Rekisteröidy nyt tai ohjaudu suoraan osoitteeseen https://secure.maventa.com/registrations?lang=fi

2. Ilmoita ensin haluamasi Käyttäjätiedot (pakolliset: etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite, salasana, toista salasana vapaaehtoinen: puhelinnumero), joilla pääset jatkossa kirjautumaan Maventaan.
Sen jälkeen täytä Yritystiedot valitsemalla ensin Maa alasvetovalikosta, jonka jälkeen ilmoita Yrityksen toiminimi sekä Y-tunnus

3. Lue Maventan käyttäjäehdot, jotka löydät y-tunnuksen alta. Kun olet ilmoittanut kaikki tarvittavat tiedot, haluat hyväksyä käyttäjäehdot ja rekisteröidä tilin, laita täppä kohtaan Hyväksyn ehdot... ja sen jälkeen paina Rekisteröi uusi käyttäjätunnus ja yritys. Tämän jälkeen saat vahvistuksen Kiitos rekisteröinnistä!, jonka jälkeen voit edetä sähköpostiisi saadun sähköpostin kautta tilin aktivoimisessa loppuun saakka.

Aktivoiminen
1. Avaa saamasi sähköposti ja klikkaa siinä olevaa linkkiä Aktivoi tili avaamalla tämä linkki -kohdan alta.
Kun olet painanut linkkiä, ohjaudut Maventan kirjautumissivulle ja saat ilmoituksen Aktivointi onnistui, voit nyt kirjautua sisään.

2. Aloita kirjautumisen prosessi täältä löytyvien ohjeiden mukaan.
3. Kun olet päässyt kirjautumaan, tulee tilin aktivointi suorittaa loppuun saakka neljän askeleen avulla: Posti, Yleisasetukset, Yrityksen valtuutus ja pankkiverkkoyhteyden avaaminen ja Laskujen vastaanotto.
Kun olet valmis, paina Aloita

4. Askel 1: Posti
Määritä postiosoite yrityksellesi ja kun olet täyttänyt tarvittavat kentät, paina Seuraava

5. Askel 2: Yleisasetukset
Nyt määritä yleisasetukset, eli yrityksen sähköpostiosoitteet ja mahdolliset ilmoitukset saapuneista verkkolaskuista (ilmoitukset lähetetään Laskutussähköposti -kohdassa ilmoitettuun osoitteeseen). Määritä myös tulostuspalvelun asetukset, jos haluat mahdollistaa paperilaskujen lähetyksen asiakkaille, joilla ei esimerkiksi ole verkko- tai sähköpostilasku mahdollisuutta.
Kun olet valmis, paina Seuraava

6. Askel 3: Yrityksen valtuutus ja pankkiverkkoyhteyden avaaminen
Nyt voit valita haluatko avata yrityksellesi pankkiverkkoyhteyden Maventa-tilillesi vai ohittaa avauksen. Pankkiverkkoyhteydestä voit halutessasi lukea lisää täältä.
Mikäli haluat avata yhteyden, paina AVAA PANKKIVERKKOYHTEYS, jonka jälkeen kenttään ilmestyy automaattisesti tilin pääkäyttäjän sähköpostiosoite, jonne allekirjoituskutsu avaamista varten lähetetään. Halutessasi voit vaihtaa sähköpostiosoitteen toiseksi ja kun haluttu osoite on ilmoitettu, paina Lähetä.

Huomioithan, että pankkiverkkoyhteyden voi myös avata jälkikäteen suoraan yrityksen Maventa-tililtä, eli voit myös ohittaa tilauksen tässä vaiheessa painamalla Ohita tilaus. Lisätietoja myöhemmin avauksesta voit lukea täältä.

7. Askel 4: Laskujen vastaanotto
Tässä vaiheessa määritetään haluaako yrityksesi vastaanottaa laskuja Maventa-tilin kautta vai ei.
Mikäli kyllä, jätä täppä kohtaan Vastaanota laskuja. Halutessasi voit samalla rekisteröityä PEPPOL vastaanottajaksi, joka siis mahdollistaa yrityksenne vastaanottaa laskuja myös ulkomailta, Euroopan sisältä. Jos PEPPOL -yhteydelle ei ole tarvetta, ota täppä pois kohdasta Rekisteröidy PEPPOL vastaanottajaksi ja paina Tallenna.
Mikäli et halua vastaanottaa laskuja Maventan kautta, ota täppä pois kohdasta Vastaanota laskuja ja paina Tallenna.

8. Valmis!
Saat kuittauksen, että tilisi rekisteröityminen on nyt valmis. Tästä näkymästä voit vielä tarkistaa yrityksesi verkkolaskutiedot (verkkolaskuosoite, operaattoritunnus, operaattoritunnus, jos lähettäjä käyttää pankkiverkkoa) ja mikäli yrityksesi vastaanottaa verkkolaskuja, voit täyttää saamasi näkymän tiedot suoraan toimittajakirjeeseen ja lähettää tiedoksi toimittajillenne.
Kun olet tarkistanut tiedot, paina OK ja sinut ohjataan Maventa-tilille.

Tiedot päivittyvät seuraavan yön aikana julkiseen verkkolaskuosoitteistoon, josta toimittajanne voivat myös etsiä verkkolaskuosoitetietonne.