Jos työnantajallasi on käytössä Maventan verkkopalkkapalvelu, sinulla on mahdollisuus saada palkkalaskelmasi verkkopalkkapalvelun kautta. Verkkopalkkapalvelu eli sähköinen palkkalaskelma tarjoaa omat palkkatietosi nähtäväksi, mikäli käytössäsi on henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Maventa toimii ainoastaan verkkopalkkalaskelmien välittäjänä, eli työnantajien luomat laskelmat siirtyvät eteenpäin palkansaajille palvelumme kautta. Palkansaaja näkee Maventa verkkopalkkalaskelman kirjautumalla omaan verkkopankkiinsa henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan.

Palkkalaskelmia säilytetään palvelussa 7 vuoden ajan. Jos haluat säilyttää laskelmiasi pidempään, voit tallentaa tai tulostaa ne itsellesi. Jos saat ilmoituksen: ”Ei palkkalaskelmia”, niin varmista ensin, että olet kirjautunut verkkopankkiin henkilökohtaisilla tunnuksillasi.

Mikäli sinulla on kysymyksiä koskien palkkakuittia, tai esimerkiksi palkanmaksua, olethan yhteydessä suoraan työnantajaasi joka luo ja lähettää palkkalaskelmat.Tietoturvasyistä emme pääse näkemään palkkalaskelmia tuessamme. 

Palkkalaskelmat

Jos työnantajasi on vahvistanut että he lähettävät laskelmat Maventa Verkkopalkan kautta, laskelman tulisi löytyä sinulta omasta nettipankistasi. Tarkka kohta riippuu pankista, mutta yleensä verkkopankista löytyy Verkkopalkka tai Palkkatiedot niminen osio, josta palkkalaskelmat löytyvät. Verkkopalkka-näkymässä tulee valita palkkalaskelman toimittajaksi MaventaViimeisimmän tiedon mukaan tuo löytyy pankeittain seuraavista kohdista:

  • Aktia Pankki: Tilit ja maksaminen - Verkkopalkka - Valitse Maventa
  • Danske Bank: Arkistot ja verkkopalkka - Siirry verkkopalkkapalveluun - Valitse Maventa
  • Handelsbanken: Lisäpalvelut - Verkkopalkka - Valitse Maventa
  • Nordea: Päivittäiset raha-asiat - Tilit - Verkkopalkka - Valitse Maventa
  • OP: Henkilöasiakkaat - Tilit ja kortit - Palkkatiedot - Valitse Maventa
  • POP Pankit: Lisäpalvelut - Verkkopalkka - Valitse Maventa
  • S-Pankki: Tilit - Verkkopalkka - Valitse Maventa
  • Säästöpankit: Lisäpalvelut - Verkkopalkka - Valitse Maventa
  • Ålandsbanken: Pankkisi - Palkkalaskelma - Valitse Maventa

Avaa laskelman sisältö klikkaamalla laskelmaa. Laskelma suljetaan oikean yläkulman rastista. Verkkopalkkapalvelusta voi laittaa myös viestin palkkatoimistoosi, mikäli työnantajasi on sallinut tämän. Valitse Palkkalaskelmanäkymässä Sähköposti palkanmaksajalle. Voit katsella palkkalaskelmaasi modernilla tyylillä tai perinteisellä tyylillä. Kyseessä on vain ulkoasullinen ero, tietosisältö on molemmissa sama.

Palkkalaskelman tallennus ja tulostus

Valitse palkkalaskelma-näkymästä Tulosta. Palkkalaskelma avautuu uuteen erilliseen selainikkunaan. Tämän jälkeen voit tulostaa ja tallentaa laskelman käyttäen selaimen omia tulostus- ja tallennustoimintoja.

Palkkalaskelman poistaminen

Voit myös poistaa yksittäisen palkkalaskelman verkkopalkkapalvelustasi. Avaa laskelma klikkaamalla laskelmaa, ja valitse sitten vasemmasta yläkulmasta Poista. Huomioithan, ettei poistettua laskelmaa voi enää palauttaa. 

Palvelun kieli

Palvelun kielen voit vaihtaa Viimeisimmät palkkalaskelmasi -sivun oikean yläkulman painikkeista Suomeksi / På svenska / In English. Tällöin palvelun toimintojen kieli muuttuu. Palkkalaskelman kielisyyttä palvelussa ei voi muuttaa. Jos haluat vaihtaa palkkalaskelman kielen, ole yhteydessä palkanmaksajaasi. 

Uloskirjautuminen

Uloskirjautuminen tapahtuu Viimeisimmät palkkalaskelmasi -sivun oikean yläkulman painikkeesta Kirjaudu ulos.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.